Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama kod Lipika

Avion iz Srbije se zabio u brdo i pao na minski sumnjivi teren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot Cesne, koja se danas srušila kod Pakraca, večeras je nakon pružene pomoći u Općoj bolnici u Novoj Gradiški prevezen u zagrebačku Traumatološku kliniku, a drugi muškarac iz zrakoplova pušten je kući, rekli su u Novoj Gradiški.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je u 10:25 sati dojavu o manjem zrakoplovu koji se iznad Lipika našao u problemima. Radi se o Cessni 172 iz Srbije koja se nedugo nakon poziva upomoć srušila u minski sumnjivo područje u mjesto Gornji Rogolji. Kako neslužbeno doznajemo, zrakoplov je prvo udario u brdo te se potom srušio, no za tu informaciju još nismu uspjeli dobiti službenu potvrdu. Pilot i putnik pri padu su teško ozljeđeni, a policija je s njima bila u kontaktu putem mobitela.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!'' Domagoj Mikić TEŠKA NESREĆA Reporter Dnevnika Nove TV otkrio kada kreće izvlačenje olupine aviona: "Više mjeseci trajat će prikupljanje podataka..."

Nakon opsežne potrage u kojoj su sudjelovali pripadnici GSS Požega, GSS Novska te GSS Slavonski Brod zajedno s pripadnicima specijalne policije i psima tragačima i jednim helikopterom, oko 14:30 određena je točna lokacija pada aviona te je započela akcija izvlačenje unesrećenih koja je trajala oko sat vremena. Zbog nepristupačnosti i minski sumnjivog terena unesrećene se moralo nositi dva i pol kilometra, nakon čega ih je preuzela hitna pomoć koja ih je odvezla u bolnicu u Novu Gradišku.

'Državljanin Srbije teško je ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti, a državljanin Bugarske otišao je kući u pratnji kolega iz tvrtke', rekao je dežurni liječnik Mario Špoljar.

Potvrdu lokacije srušenog zrakoplova ranije smo dobili od GSS Novska. 'Dobili smo dojavu s terena da se srušio zrakoplov u mjestu Gornji Rogolji između Okučana i Lipika. Pripadnici HGSS Novska upućeni su na mjesto događaja', potvrdio nam je tada Darko Josić, tajnik HGSS Novska. Točan uzrok nesreće znat će se nakon očevida koji će se obaviti sutra.

No, to neće biti klasičan očevid jer na lokaciju na koju je avion pao istražitelji ne mogu prenijeti svu opremu koja je teška oko pola tone. Dinko Vodanović, direktor agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća je kazao kako se nada da će osiguravajuća tvrtka platiti transport olupine. Njegov plan je da je prebace u Okučane, ondje rastave i onda prebace u hangar te pokušaju doći do samog uzroka nesreće.

Radi se o zrakoplovu koji je obavljao posao bacanja mamaca za bijesne lisice, posao koji je obavljala za Ministarstvo poljoprivrede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene