Policijski očevid, arhiva (Foto: Edina Zuko/PIXSELL)
Policijski očevid, arhiva (Foto: Edina Zuko/PIXSELL)

Danijel Palić 2006. godine skrivio je nesreću u Zagrebu u kojoj je automobil pokosio osmero pješaka. Zatvorska kazna više mu se ne može izvršavati zbog zastare.


Danijel Palić koji je 2006. godine skrivio prometnu nesreću u Ozaljskoj ulici u Zagrebu, u kojoj je automobil pokosio osmero pješaka, dočekao je rok zastare za izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne i neće za tu nesreću odsjediti niti dana u zatvoru, piše Jutarnji list.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz) Gužva u Zagrebu: U sudaru u Savskoj jedna osoba ozlijeđena, tramvajski promet u zastoju Teška nesreća u Vukovarskoj (Foto: Ivan Buvinic/PIXSELL) Zagreb: Teretno vozilo u Vukovarskoj ulici usmrtilo pješakinju

Palić je naime pet puta tražio odgodu izvršenja kazne, što je svaki put odbijeno, zbog čega se odlučio na bijeg od pravosuđa. Za njim je u listopadu prošle godine raspisan i Europski uhidbeni nalog, a s obzirom na to da je od nastupanja pravomoćne presude od izricanja jednogodišnje zatvorske kazne prošlo šest godina, zatvorska kazna mu se više ne može izvršavati zbog zastare. Ako je u inozemstvu, sada se slobodno može vratiti u Hrvatsku bez straha da će biti priveden, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Palić je te 2006. godine nepropisno skretao ulijevo iz Ozaljske u Krapinsku ulicu i skrivio sudar s BMW-om kojim je nedopuštenom brzinom upravljao 19-godišnji mladić koji je zatim uletio među pješake. U nesreći je najteže stradala 25-godišnja Ivana Nekić koja je preminula nekoliko dana kasnije. Mladi vozač BMW-a osuđen je na tri godine zatvora.