Policijski očevid, arhiva (Foto: Edina Zuko/PIXSELL)
Policijski očevid, arhiva (Foto: Edina Zuko/PIXSELL) Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Danijel Palić 2006. godine skrivio je nesreću u Zagrebu u kojoj je automobil pokosio osmero pješaka. Zatvorska kazna više mu se ne može izvršavati zbog zastare.


Danijel Palić koji je 2006. godine skrivio prometnu nesreću u Ozaljskoj ulici u Zagrebu, u kojoj je automobil pokosio osmero pješaka, dočekao je rok zastare za izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne i neće za tu nesreću odsjediti niti dana u zatvoru, piše Jutarnji list.

Vezani članci Vatrogasci uklanjali lokot oko vrata - 2 Zagrebački vatrogasci o neobičnoj intervenciji: "Skidali smo matice, prstenje, vadili dijelove tijela iz strojeva, cijevi, ali ovo nikad..." Vlak naletio na automobil u Zagrebu - 4 Strašna nesreća u Zagrebu: Vlak na pruzi naletio na automobil, jedna osoba poginula

Palić je naime pet puta tražio odgodu izvršenja kazne, što je svaki put odbijeno, zbog čega se odlučio na bijeg od pravosuđa. Za njim je u listopadu prošle godine raspisan i Europski uhidbeni nalog, a s obzirom na to da je od nastupanja pravomoćne presude od izricanja jednogodišnje zatvorske kazne prošlo šest godina, zatvorska kazna mu se više ne može izvršavati zbog zastare. Ako je u inozemstvu, sada se slobodno može vratiti u Hrvatsku bez straha da će biti priveden, piše Jutarnji.

Podsjetimo, Palić je te 2006. godine nepropisno skretao ulijevo iz Ozaljske u Krapinsku ulicu i skrivio sudar s BMW-om kojim je nedopuštenom brzinom upravljao 19-godišnji mladić koji je zatim uletio među pješake. U nesreći je najteže stradala 25-godišnja Ivana Nekić koja je preminula nekoliko dana kasnije. Mladi vozač BMW-a osuđen je na tri godine zatvora.