Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do prevrtanja autobusa koji je vozio učenike s Plitvičkih jezera došlo je zbog nepropisne brzine, potvrdila je policija.


'U području u kojem je ograničenje maksimalnih 80 km/h, vozač autobusa vozio je preko 90 km/h. Prekomjerna brzina uzrok je prometne nesreće, a protiv vozača se pokreće kaznena prijava', rekla je za Dnevnik.hr Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Vezani članci Autobus Vozač autobusa čudesnim refleksima izbjegao nesreću, srce mu je kucalo sto na sat Rekordna zapljena marihuane u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell) - 2 Detalji akcije u kojoj je pao vozač autobusa s rekordnom količinom marihuane: Odala ga je nervoza, a policija ga je već neko vrijeme pratila

>> Profesorici morali amputirali dio podlaktice

Nesreća se 8. lipnja dogodila oko 18.45 sati. U autobusu koji se prevrnuo bilo je 44-ero učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. U nesreći su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a među njima je profesorica kojoj je djelomično amputirana podlaktica. 33 ljudi lakše je ozlijeđeno.