Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet ugrožen život djece

Profesorici morali amputirali dio podlaktice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi ozlijeđeni u novoj autobusnoj nesreći su stabilno.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić za Dnevnik.hr je rekao kako su svi ozlijeđeni stabilno i izvan životne opasnosti. 'Svi koji su trebali biti podvrgnuti operativnom zahvatu tijekom noći su operirani', dodao je ravnatelj Strikić. Na upit je li profesorici, koja je u nesreći najteže ozlijeđena, amputirana podlaktica, ravnatelj Strikić je potvrdio kako su učinjene sve najavljene operacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

U karlovačkoj Općoj bolnici zbrinuto je ukupno 37 osoba ozlijeđenih u prevrtanju autobusa na D1 u Veljunu, od čega je 33-oje školske djece. U autobusu koji se prevrnuo bilo je 44-ero učenika trećih razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, te četiri nastavnika i vođa puta. Autobus se vraćao s izleta na Plitvicama. Nesreća se dogodila oko 18.45 sati, a autobus prevozio učenike 3. razreda.

Četiri osobe,  troje djece i jedne učiteljica, zadobile su teške tjelesne ozljede, izjavio je ravnatelj karlovačke Opće bolnice dr. Nedjeljko Strikić na konferenciji održanoj u bolnici.

>> Vozač poginuo u sudaru s autobusom

>> VIDEO: Bus pun djece sletio s autoceste

'37 osoba je ozlijeđeno, 33 djece i četvero odraslih. Kako je bilo i ranije spominjano, četiri osobe su teško ozlijeđene od čega je jedna odrasla osoba, profesorica, izgubila jako puno krvi te je bila ozbiljno životno ugrožena, ali je trenutno stabilno. Sva djeca su izvan životne opasnosti', rekao je doktor Strikić. Tijekom noći učiteljica je, nažalost, podvrgnuta djelomičnoj amputaciji jedne podlaktice.

Najveći broj djece ima rezne rane po glavi i drugim dijelovima tijela, a kirurška obrada rana je u tijeku. Liječnici procjenjuju da će se većina djece brzo oporaviti, rečeno je. Djeca zbrinuta u bolnici primaju i psihološku pomoć dva psihologa da bi što lakše prebrodili teško iskustvo prometne nesreće, kazao je ravnatelj dr. Strikić.

Ozlijeđene je sinoć posjetio i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Ministar Fuchs rekao je kako je obišao pacijente i kao predstavnik predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, ocjenivši da su svi ozlijeđeni dobili vrhunsku medicinsku brigu i njegu. Napomenuo je da je to bilo moguće i zbog izuzetne organizacije njihovog zbrinjavanja od strane Javne vatrogasne postrojbe Karlovac i policije, zbog čega su posljedice bitno manje nego što su mogle biti.

I ministar Fuchs i ravnatelj dr. Strikić podsjetili su kako karlovačka Opća bolnica i zbog iskustva Domovinskog rata ima dobru organiziranost, opremljenost i uvjete za zbrinjavanje unesrećenih iz masovnih nesreća. Primjerice prije nego što je do karlovačke bolnice dovezena prva skupina ozlijeđene djece, ondje ih je već čekalo devet kirurga, anesteziolog i sve drugo potrebno medicinsko osoblje.

Od načelnika Policijske postaje Slunj Dražena Živčića doznaje se da je autobus iz za sada neutvrđenog razloga ušao prebrzo u oštri zavoj, sletio s ceste, udario u zemljani usjek i prevrnuo se bočno na prometnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene