Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijao policiji

Hrvatska "poslovna" priča: Direktor samom sebi posudio milijune s računa firme, koja je na kraju otišla u stečaj

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Prouzročenje stečaja protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 60-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Prouzročenje stečaja.

Sumnja se da je osumnjičeni kao zaposlenik trgovačkog društva u kojem je obavljao poslove direktora protivno interesima tog trgovačkog društva od 2018. do 2020. godine podizao sa žiro računa trgovačkog društva novac u ukupnom iznosu od 2.889.236 kuna, koji nije dokumentirao kao poslovni trošak, nego je novac zadržao za sebe, uknjiživši ga kao pozajmicu sebi koju nije vratio. Nevraćanjem pozajmica i nepoduzimanjem nikakvih pravnih radnji osiguranja povrata sredstva nije zaštitio pravni interes trgovačkog društva, o čijim se interesima bio dužan brinuti, zbog čega je nastala šteta trgovačkog društva.

Isto tako, sumnja se da je u stanju prijeteće nesposobnosti za plaćanje trgovačkog društva koja je nastupila 2021. godine prethodno dio imovine trgovačkog društva ukupne vrijednosti od 131.875,00 kn, koja bi činila buduću stečajnu masu, prividno prodao sebi.

Pročitajte i ovo Prevara s PDV-om u Europskoj uniji: Ilustracija - 1 Operacija Admiral Razotkrivena jedna od najvećih poreznih prijevara u EU-u: Šteta veća od dvije milijarde eura, istražitelji otkrili detalje

Zbog izvalačenja imovine nenaplatnim pravnim poslom nad trgovačkim društvom zaključen je stečajni postupak iz razloga nedostatka imovine za namirenje troškova postupka i vjerovnika.

Sumnja se da je osumnjičeni s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi doveo u zabludu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije na način da je ugovorio izvođenje određenih radova te su odgovorne osobe uplatile predujam od 150.000 kuna, a radovi nisu izvedeni niti je novac vraćen.

Pročitajte i ovo Ilustracija VAŽNO UPOZORENJE Prodavala tenisice preko interneta pa je opelješili za 20.000 eura: Policija objavila detalje

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Prouzročenje stečaja protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene