Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pa ti jedi

Direktor restorana krao gostima podatke s kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhvatila je direktora restorana u Ilici, konobara i njihovog pomagača koji su s platnih kartica osam gostiju skenirali podatke, aplicirali ih na druge kartice i zatim s njima plaćali račune po trgovinama širom Hrvatske.

Policija je izvijestila da su 34-godišnji direktor restorana i 45-godišnji konobar nabavili 'skimmer', uređaj za izuzimanje i pohranjivanje podataka magnetskih zapisa platnih kartica. Nakon toga direktor je uređaj instalirao na blagajnu dok je konobar koristio nepažnju gostiju i prilikom plaćanja platne kartice provlačio kroz taj uređaj. S kartica osam gostiju skinuo je elektroničke podatke i predao ih direktoru koji mu je zauzvrat povećao plaću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Slika nije dostupna POGLEDAJTE REAKCIJE Postavili smo skrivenu kameru u restoran i gostima 'malo' začinili hranu

Direktor je potom podatke predao 29-godišnjaku, koji je izradio više platnih kartica i na njih aplicirao ukradene podatke. Krivotvorene kartice 29-godišnjak je lani u listopadu i studenom rabio u trgovinama na širem području Hrvatske.

Direktor restorana i 29-godišnjak privedeni su uz posebno izvješće u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok je konobar prijavljen redovnim putem, izvijestila je policija, koja osumnjičene tereti za računalno krivotvorenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene