Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhvatila je direktora restorana u Ilici, konobara i njihovog pomagača koji su s platnih kartica osam gostiju skenirali podatke, aplicirali ih na druge kartice i zatim s njima plaćali račune po trgovinama širom Hrvatske.


Policija je izvijestila da su 34-godišnji direktor restorana i 45-godišnji konobar nabavili 'skimmer', uređaj za izuzimanje i pohranjivanje podataka magnetskih zapisa platnih kartica. Nakon toga direktor je uređaj instalirao na blagajnu dok je konobar koristio nepažnju gostiju i prilikom plaćanja platne kartice provlačio kroz taj uređaj. S kartica osam gostiju skinuo je elektroničke podatke i predao ih direktoru koji mu je zauzvrat povećao plaću.

Vezani članci Ivan Čermak i Željko Kerum Zanimljiva poduzetnička transakcija: Kerumov restoran i nekadašnje kino sada pripadaju Ivanu Čermaku Slika nije dostupna Njegov način da mu se gosti rado vrate u restoran bio je drugačiji od drugih

Direktor je potom podatke predao 29-godišnjaku, koji je izradio više platnih kartica i na njih aplicirao ukradene podatke. Krivotvorene kartice 29-godišnjak je lani u listopadu i studenom rabio u trgovinama na širem području Hrvatske.

Direktor restorana i 29-godišnjak privedeni su uz posebno izvješće u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok je konobar prijavljen redovnim putem, izvijestila je policija, koja osumnjičene tereti za računalno krivotvorenje. (Hina)