Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno krim istraživanje

Detalji tragedije na Kornatima u kojoj je poginulo dijete: Gliserom je napravio manevar ulijevo pa udesno i udario u "bananu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je kriminalističko istraživanje nesreće koja se u subotu dogodila na Kornatima, a u kojoj je poginulo dijete (14), javlja policija.

Policija je kriminalističko istraživanje provela nad 20-godišnjakom koji je upravljao gliserom. Utvrđeno je da je 20-godišnjak u subotu u 13:15 na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao brodicom gliserom s izvanbrodskim motorom bez dozvole.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

U gliseru je prevozio troje putnika, Nizozemaca. Dijete koje je smrtno stradalo vukao na "banani" (okrugli gumeni madrac) privezanoj konopom za stražnji-krmeni dio glisera.

U jednom je trenutku, dok je vukao "bananu" na kojoj se nalazilo dijete, napravio je manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara s djetetom u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16:55 preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske", priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene