Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena dva muškarca

Detalji pucnjave u Solinu: Svađa "slučajno" prerasla u krvavi obračun, mladić završio u induciranoj komi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetšestogodišnji P. B. u nedjelju poslijepodne oko 17.20 sati teško je ranjen hicem u glavu odnosno u potiljak iz vatrenog oružja u ulici Petra Krešimira IV u Solinu. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, mladić je hitno prevezen u splitsku bolnicu te je odmah podvrgnut operativnom zahvatu.

Liječnici se bore za njegov život, stanje mu je izuzetno teško, a nakon operacije smješten je na intenzivnu te se nalazi u induciranoj komi i priključen je na respirator.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Charlotteu Sjeverna Karolina Pucnjava u SAD-u: Na policajce na zadatku otvorena vatra, trojica ranjena, jedan ubijen? Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika

Odmah po dojavi o pucnjavi koja se dogodila ispred ulaza u stambenu zgradu, ophodnja solinske policije vrlo je brzo stigla na mjesto sukoba i uhitila dvojicu muškaraca koji su privedeni na kriminalističku obradu, s kako piše Slobodna, više od 2 promila alkohola u krvi.

Navodno su sva trojica muškaraca zajedno stigla u automobilu te je, nakon što su izašli iz njega, došlo prvo do verbalnog sukoba, a onda i fizičkog. U jednom je trenutku jedan od njih izvadio pištolj, a policija bi obradom trebala utvrditi da li je do okidanja došlo slučajno tijekom naguravanja ili namjerno. Također, obrada bi trebala dati odgovor i na pitanje radi li se o bezazlenoj svađi unutar ekipe koja je pošla "u krivo", naplati kakvog duga ili nečem trećem.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna, prvi tragovi i informacije idu u prilog tome da je do pucnjave došlo slučajno odnosno da se ne radi o nikakvom 'mafijaškom' obračunu.

Naime, tijekom fizičkog napada jedan od muškaraca izvadio je pištolj i njime po glavi tukao P. B.-a želeći ga zastrašiti. Pištolj je u jednom trenutku opalio, a muškarac koji je držao oružje je, očito poprilično iznenađen razvojem događaja, odmah kleknuo i pokušao žrtvi pružiti pomoć. Sva su tri muškarca poznata i policiji po raznim "sitnim" kaznenim i prekršajnim djelima poput obiteljskog nasilja, opijanja na javnom mjestu i slično.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene