Dva staforda napala su trudnu ženu na otoku Čiovu pokraj Trogira. Policija je podnijela optužni prijedlog protiv vlasnice staforda.


Dramatičnu večer proživjeli su supruga gospodina Ratka Bartulovića i njihov pas kada su ih napala dva staforda.

''2 staforda bez brnjice, bez povodca skaču prema njoj, žena ne zna gdje je, izgubljena. Upadaju u auto, izvlače mi malog psa i trgaju ga. Ne znate što napraviti. Di? Kuda?'', priča suprug trudnice.

Njegova kujica Đina još drhti od straha. Na tijelu su još vidljive ozljede. Dijelove sjedala psi su rastrgali. ''Mene je samo bilo strah hoće li izgubit bebu. To je prvo dijete njoj. Želila je to dijete svim srcem. Ne znam, ovo mora stat'', priča gospodin Ratko.

Na terenu je bila i policija. Podnijeli su optužni prijedlog. I to zbog kršenja javnoga reda i mira odnosno držanja životinje bez nadzora. Iz veterinarske inspekcije su nam rekli da će izići na teren i obaviti svoj dio posla. A vijest se brzinom munje proširila mjestom Arbanija.

U Kinološkom savezu kažu da ne napadaju stafordi nego vlasnici. ''Uzrok je uvijek čovjek koji je ogledalo svoga psa. Uzrok je odgovornost ljudi koji nemaju odgovornosti. Neke pasmine je potrebno već od malena socijalizirati'', objašnjava Mladen Ercegović iz Hrvatskog kinološkog saveza.

Vlasnica ovih staforda sa Čiova - pred našu kameru nije htjela. No, Ratko upozorava:''Da je beba bila u autu. Pitam se što bi bilo? Mora li se dogoditi da padne mrtva glava da bi netko skrenuo pozornost'', kaže.

I poziva sve institucije da riješe ovaj problem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr