Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Malverzacije zemljištem

Cetinski opovrgnuo primanje provizije od 2,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Cetinski opovrgnuo je da je protuzakonito posredovao u kupnji zemljišta i od prodavatelja primio posredničku proviziju od 2,5 milijuna kuna te time oštetio kupca - Kermas ulaganja d.o.o. u vlasništvu Danka Končara.

Tvrdi da Končar ne govori istinu te da se tom prijavom želi osvetiti zbog svega što je o njemu izjavio u medijima. Ističe i kako čvrsto stoji iza svojih riječi, siguran da će ih i sudske presude potvrditi. Znakovitim pak ocjenjuje da je kazneni progon protiv njega slijedio pošto je podnio tužbu protiv Danka Končara i Kermas ulaganja d.o.o. zbog prijevare vezane uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre. Končarevim odvjetnicima koji, kaže, protiv njega i njegove supruge Vinke Cetinski uporno podnose kaznene prijave poručuje kako im neće poći za rukom da 'medijskim objedama unište živote njegove obitelji'.

Također navodi kako je sve počelo kad se njegova supruga, kao članica uprave Kermas ulaganja d.o.o., usprotivila Končarevim dubioznim poslovima i planovima, zbog čega ju je on, kaže, odlučio diskreditirati.

'Izmislio je kako ga je poslovno oštetila pa je, zato što je moćna i utjecajna osoba, pokrenuo protiv nje kazneni postupak i medijski linč', ističe Cetinski i kao laž ocjenjuje navode da su on i njegova obitelj "kupili stanove u Americi i Italiji, razvili poslove u Kini te da imaju milijune na računima u stranim bankama".

'Da je sve to istina, to nam se u Hrvatskoj sigurno ne bi događalo', dodaje Cetinski.

Istarska Policijska uprava priopćila je jučer kako je, u nastavku istrage o malverzacijama prilikom kupoprodaje nekretnina, kojima je poduzetniku Danku Končaru nanesena daljnja šteta od 2,9 milijuna kuna, osim dosad poznatih osoba, utvrđen još jedan 64-godišnji osumnjičenik.

Utvrđeno je da se 64-godišnji Mirko Cetinski (policija nije navela ime) u tri slučaja posredovanja dogovorio s prodavateljima nekretnina o kupoprodaji, nakon čega je od prodavatelja primio u gotovini oko 2,5 milijuna kuna, od čega je dva puta novac primio u svojoj obiteljskoj kući. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Javne politike Jedna od osnovnih potreba u Hrvatskoj je postala luksuz: Je li moguć zaokret? Slika nije dostupna Odbacuje optužbe Mirko Cetinski: Nisam sudjelovao u protuzakonitoj prodaji nekretnina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene