Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao i pomagače

Čeh prijavljen zbog pranja novca kojim je gradio apartmane na Viru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 39-godišnjeg češkog državljanina koji je u Hrvatsku uz pomoć dvoje hrvatskih pomagača, takođe kazneno privaljenih, unio oko 15 milijuna kuna pribavljenih utajom poreza u Češkoj i tim novcem gradio apartmane na Viru.

Protiv njih troje je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela pranja novca, navodi se u današnjem priopćenju PU Zadarske.

Pročitajte i ovo Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće" Slika nije dostupna Inspektor optužen za primanje mita

>> Policajci uhvatili kolegu iz Čakovca u provali i krađi!

"Istragom je utvrđeno da je češki državljanin nakon utaje poreza u Češkoj, uz pomoć dvoje pomagača, novac u iznosu od oko 15 milijuna kuna, unio u Hrvatsku, te dio uložio u turističku djelatnost na otoku Viru", potvrdio je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan koji nije otkrio identitet češkog državljanina, ali je rekao da je riječ o jednom gospodarstveniku .

Neslužbeno se doznaje da se radi o Poljaku iz Češke, gospodarstveniku Wojciechu Smielaku, vlasniku tvrtke "Wojta projekt" koja se na otoku Viru bavi iznajmljivanjem apartmana.

Bračni par koji je pomagao Smielaku je iz Slatine, a također se neslužbeno doznaje da je riječ o Mati i Đurđici Vanjhal, čiji su sin i nevjesta djelatnici apartmana na Viru.

Navodno, utajeni novac iz Češke nije išao izravno u Hrvatsku, već je prebacivan preko nekoliko europskih država i to s inozemnih računa bračnog para. Kako bi zameli trag novac je prebacivan na veći broj računa, i to dio na njihovo ime, a dio na račune na kojima su imali punomoć. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene