Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Slavonskog Broda nakon istrage je utvrdila da je bombu u kojoj je u utorak oštećeno nekoliko vozila aktivirao maloljetnik. Trag istrage doveo ih je do još jednog zanimljivog otkrića.


Nakon provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja nad maloljetnikom te dvije mlađe osobe u dobi od 20 i 22 godine, policijski službenici utvrdili su da je maloljetnik 5. listopada 2017. godine od za sada nepoznate osobe kupio ručnu bombu M-50, koju je držao kod kuće do 10. listopada 2017. godine, kada ju je u 3:14 sati aktivirao u Slavonskom Brodu u Cesarčevoj ulici, kada su s njim u društvu bili 20-godišnjak i 22-godišnjak, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Vezani članci Očevid na mjestu ubojstva, Galižana Strava u Istri: U mjestu nedaleko od Pule pronađeno beživotno tijelo žene, ozlijeđeni muškarac hitno prevezen u bolnicu Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjedi u Francuskoj protiv policijskog nasilja, prosvjednici kamenjem i pirotehnikom napali policajce

Od eksplozije ručne bombe oštećeno je šest parkiranih osobnih automobila u vidu oštećenja lima, stakala i guma, dok je pričinjena i materijalna šteta na dvije obiteljske kuće u vidu puknuća prozorskog stakla, roletne te plastične stijenke balkona. Pričinjena šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Općinskog suda u Slavonskom Brodu, izvršena je pretraga doma maloljetnika, kojom je prilikom kod istog pronađeno 29 komada puščanog streljiva call. 7,9 mm i 7 paketića droge marihuane.

Osim toga, izvršena je i pretraga doma gdje stanuje 22-godišnjak, kojom prilikom je pronađena jedna automatska puška kalibra call. 7.62 mm sa dva okvira i jedno puščano streljivo call. 7,9 mm, koje je isti neovlašteno posjedovao te dio stvari iz krađe iz kuće 34-godišnjaka.

Riješena i teška krađa

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja nad 22-godišnjakom policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod uspješno su riješili i jednu tešku krađu, a njega sumnjiče za počinjenje.

On je, prema policijskom izvješću, 10. listopada 2017. u vremenu od 14 do 21 sat u Slavonskom Brodu, otključao ulazna vrata obiteljske kuće vlasništvo 34-godišnjaka te iz kuće ukrao 400 eura, LCD televizor, električnu grijalicu, šest komada neinstaliranih nadzornih kamera, ručnu torbu u kojoj se nalazilo prijenosno računalo i zvučnik. Dio je predmeta pronađen i vraćen vlasniku.

Policija protiv maloljetnika podnosi kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom te zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Protiv 22-godišnjaka slijede kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznena prijava, kao i protiv 20-godišnjaka, zbog pomaganja maloljetniku u izvršenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.