Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga kuće i poslovnih prostora

Blaž Petrović: Često na stranicama crne kronike, nikad pravomoćno osuđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova velika policijska akcija na području Zagreba. Ovoga puta istražuje se gospodarski kriminal sličan akciji 'Šok' koja je odrađena prije nekoliko mjeseci. Pretraženo je nekoliko stanova i poslovnih prostora.

Jedna od osoba koja je predmet istrage je i kontroverzni zagrebački poduzetnik Blaž Petrović. Kaže da se nalazi na službenom putu u inozemstvu i da će uskoro doći u Hrvatsku. Samu akciju nazvao je predizbornim igrokazom punim apsurda. Još nema službenih informacija, a policija je tek potvrdila da akcija nije povezana s nelegalnom prodajom stanova u središtu Zagreba i velikom aferom koja je nedavno otkrivena. U policiji kažu da su pretresli nekoliko stanova i poslovnih prostora, no akciju su proglasili tajnom pa nisu htjeli reći o kome se sve radi. Predmet istrage bili su i uredi Blaža Petrovića. Nova TV doznaje da je na informativni razgovor ovdje u sjedište krim policije pozvana i njegova šefica računovodstva kojoj je izuzeta poslovna dokumentacija i računala. Navodno je zatražila nazočnost odvjetnika i nije htjela dati bilo kakvu izjavu prije njegovog dolaska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičeni trenutno u bijegu Istraga i pritvor za Blaža Petrovića i njegovu suradnicu Slika nije dostupna Nezakonito pribavljeno 9,6 milijuna Blaž Petrović u bijegu, suradnica uhićena

>> Blaž Petrović: Pretres je apsurdan, ne znam zašto to rade

Nikad nije pravomoćno osuđen

Blaž Petrović često se pojavljivao na stranicama crne kronike. Protiv njega se vodilo više postupaka zbog navodnih iznuda, prijevara, prijetnji te nevođenja poslovnih knjiga, no ni u jednom predmetu nije pravomoćno osuđen. Bio je optužen i na suđenju tzv. maloj zločinačkoj organizaciij, ali i u tom je predmetu oslobođen svih optužbi. Vijest o današnjoj akciji Petrović je dočekao na službenom putu u inozemstvu. 'Zašto to rade ne znam i ne bih iznosio svoje pretpostavke. Mogu reći da to rade potpuno neutemeljeno što će vrlo brzo biti raščišćeno. Ostaje iza svega toga gorak okus pogrešnih ciljeva za ove predizborne ekspertize. Jedva čekam da to kažem i službenim organima ', izjavio je Petrović.

'Svi poslovi lako provjerljivi'

Uvijek je tvrdio da se bavi isključivo otkupom spornih potraživanja od manjih poduzeća i pravnih osoba. Postao je poznat kada je od vodeće hrvatske banke uspio naplatiti gotovo dvjesto milijuna kuna koje je banka dugovala dvjema tvrtkama. Petrović kaže da su svi njegovi poslovi lako provjerljivi i da je ovo nepotrebna politička hajka. 'To je apsurd. Za svaku moju krivnju ja ću odležati dvostruku kaznu. Ne moju nego od bilo kojeg djelatnika bilo kojeg mog društva u vlasništvu ili suvlasništvu', dodao je. U Ravnateljstvu policije i USKOK-u koji također sudjeluje u akciji ne žele ništa otkriti.Navodno istražuju poslovanje još nekoliko gospodarstvenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene