Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bacio dijete i njegovu majku s balkona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani 33-godišnji Ivica Posavec pokušao je ubiti dvogodišnjeg Juricu i njegovu 34-godišnju majku Višnju u utorak nekoliko minuta iza ponoći u mjestu Gladovec Kravarski nedaleko Velike Gorice.

Dvostruki pokušaj ubojstva dogodio se nakon sukoba s 38-godišnjim Ivanom Gvozdanićem, nakon čega je Posavec ušao u Ivanovu kuću i s balkona na prvom katu bacio njegovog sina Juricu i Višnju, djetetovu majku i Ivanovu nevjenčanu suprugu.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Ivica i Ivan već su duže vrijeme u lošim odnosima, navodno zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa. Kulminacija sukoba dogodila se u ponedjeljak oko 23.30 sati, kada je Ivica vidno pijan, došao pred Ivanovu kuću sa svojim automobilom i počeo trubiti. 

Iz kuće je izašao Ivan te je nakon verbalnog došlo i do fizičkog obračuna dvojice muškaraca. Pijani Ivica potom je sjekiricom napao Ivana, koji se pokušao obraniti letvom koja je bila u njegovom dvorištu.

Susjedi pak za razliku od policije tvrde da Višnja i Ivan nisu nevjenčani bračni par jer su bili na njihovoj svadbi, te da razlog tragedije nisu imovinski odnosi već ljubomora U naguravanju, braneći se, Ivan je letvom po glavi udario pijanog nasilnika, koji se od udarca zanio i u padu uspio porezati Ivana po ruci. Ivica je zatim otišao do ulaznih vrata kuće, razbio staklo i otključao vrata te se popeo na kat kuće u spavaću sobu, gdje je sa svoje troje djece, u dobi od dvije, tri i osam godina, bila njihova majka Višnja. 

Ivica je udarao šakama ženu, a dok su djeca Mihaela i Josip uspjeli su pobjeći, a dvogodišnji Jurica ostao je u krevetu pored majke. Istom sjekiricom kojom je ozlijedio Ivana, pijani nasilnik zarezao je i Višnju po desnom ramenu, a potom ju je izgurao iz sobe na balkon.

U naguravanju, ozlijeđena i pretučena žena uspjela je Ivici izbiti iz ruke sjekiricu, no ovaj ju je nakon toga bacio s balkona, s visine od oko 3 metra. Potom se vratio u spavaću sobu i zgrabio dvogodišnjeg Juricu, odvukao ga na balkon i bacio za majkom.

Višnja je zadobila ozljede nogu i nosne kosti, a najgore je prošao mali Jurica. Nakon što je pao na parkirani automobil ispod balkona, dječaku je pukla lijeva bedrena kost.

Ivica je nakon luđačkog pohoda pobjegao u svoju kuću koja je udaljena svega 100-tinjak metara. Nasilnik je odveden u PP Velika Gorica na krim obradu, izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,75 promila, a vjerojatno će biti kazneno prijavljen za pokušaj dvostrukog ubojstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene