Privođenje, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz)
Privođenje, ilustracija (Foto:Pixsell,Dusko Jaramaz) Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz

57-godišnji Puljanin osumnjičen je za podvođenje 30-godišnje Zagrepčanke i organizaciju prostitutke u Puli i okolici. Radi se o pročelniku istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede.


Jednomjesečni pritvor protiv pročelnika u županijskoj ispostavi Ministarstva poljoprivrede Albina Lampe predložilo je državno odvjetništvo, a sudac istrage Županijskog suda u Puli taj je prijedlog prihvatio.

Vezani članci Slika nije dostupna Na podvođenju hrvatske državljanke (25) zaradili nekoliko stotina tisuća kuna Slika nije dostupna Koprivnica: Uhićen trojac zbog podvođenja 29-godišnje Mađarice

Albin Lampe osumnjičen je za podvođenje 30-godišnje Zagrepčanke i organiziranje prostitucije u Puli i okolici. Pritvor protiv njega određen je zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti kazneno djelo, ali i zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke.

Glas Istre piše da je ovaj slučaj izazvao veliku pažnju jer je Lampe u Puli poznat kao ozbiljan i uzoran građanin, sve dok se iznenada nije saznalo da je osumnjičen za organizaciju prostitucije i ucjenjivanje 27 godina mlađe žene snimkama.

Podsjetimo, istarska policija utvrdila je da je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

"Također je i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kada je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati. Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja", priopćila je PU istarska.

Inače, Lampe je zaposlenik pulske ispostave Ministarstva poljoprivrede. Tamo je obnašao dužnost pročelnika.