Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu dugotrajni zatvor

Istarski pročelnik uhićen zbog podvođenja: Zagrepčanku tjerao na prostituciju pa je ucjenjivao fotografijama

Uhićen je pročelnik istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede. Na teret mu se stavlja višemjesečno podvođenje i ucjenjivanje eksplicitnim fotografijama. Prijeti mu dugotrajna kazna zatvora.

Vodnjanac (57), viši savjetnik ministarstva poljoprivrede, zaposlen u istarskoj upravi za šumarstvo, tri je mjeseca tjerao Zagrepčanku na prostituciju.

"Muškaraca se sumnjiči da je iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnje žene i činjenicu da je na neki način bila zavisna o njemu tako da joj je od srpnja do rujna ove godine na području Pule, Fažane, Medulina i Rovinja organizirao susrete sa drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu“, kazala je Suzana Sokač, glasnogovornica PU Istarske.

I sam je koristio njezine usluge te je uzimao i dio zarade.

"Kad je žena odlučila prestati s pružanjem takvih usluga zaprijetio je da će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je učinio bez njenog znanja tražio je dakle da mu nastavi pružati spolne usluge ili da mu da novac“, dodala je Sokač.

Tereti ga se za kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Sugrađani su u šoku i osuđuju njegova djela.

"Normalna stvar da osuđujem. To nije ljudski, nije humano, nije normalno kako da kažem“, smatra Viktorija iz Vodnjana.

Pročitajte i ovo Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 1 "Saloni za masažu" Provjereno donosi ekskluzivne snimke raskrinkavanja prostitucije: "Sve se odvija po špranci, ima tu i diplomatskih tablica. Svega smo se nagledali"

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja priveden je u pritvorsku jedinicu policijske uprave istarske. Tijekom jučerašnjeg dana ispitan je i u državnom odvjetništvu. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor. Reagirala je i ministrica.

"Naravno da mi je jako žao što se to događa. Svaki razuman čovjek osuđuje ako se pokaže istinitim jedno takvo strašno nedjelo“, kazala je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Pokaže li se rješenje o pritvoru pravomoćnim, biti će udaljen iz službe.

"Naše će glavno tajništvo u ponedjeljak kontaktirati nadležne službe da bi vidjeli je li riiešenje o pritvoru pravomoćno“, kazala je ministrica.

Osim otkaza prijeti mu i kazna zatvora u trajanju od deset godina.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene