Splitska policija zaprimila je poziv u pomoć s jedrilice koja je ostala bez pogona u moru kod otoka Visa.

Galerija


Policajci Postaje pomorske policije Split u nedjelju navečer sudjelovali su u zahtjevnom spašavanju jedrilice s dva člana posade, koji su obojica državljani Njemačke.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Horvatinčić izbjegavao rizik pritvora? Dan prije izricanja presude za nesreću na moru odletio u Njemačku Šibenski most (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Skočio sa četrdeset metara visokog Šibenskog mosta i preživio: Spasili su ga jedriličari i hitno je prevezen u bolnicu

Oni su nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali bez pogona te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Nakon što je pomorska policija oko 20 sati zaprimila dojavu da je MRCC Rijeka dobila njihov poziv u pomoć, s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa tročlana posada službenog policijskog plovila P-213 "Split" iz luke Vis isplovila je prema njihovoj poziciji, na 7,7 NM jugoistočno od Visa.

Nakon toga im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0:45. Njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni niti je došlo do oštećenja jedrilice.

Olujni vjetar rušio drveće u Zagrebu, ozlijeđen jedan vatrogasac. Zbog nevremena odgođeni i ukopi: "Ne posjećujte groblja"