Splitska policija zaprimila je poziv u pomoć s jedrilice koja je ostala bez pogona u moru kod otoka Visa.

Galerija


Policajci Postaje pomorske policije Split u nedjelju navečer sudjelovali su u zahtjevnom spašavanju jedrilice s dva člana posade, koji su obojica državljani Njemačke.

Vezani članci Spašavanje mačića Automehaničari spasili mačiće koji su se ušuljali ispod automobila, stvarno su se dobro zavukli Slika nije dostupna Austrijanka pala na 12-metarskoj jedrilici, hitno prebačena u Šibenik

Oni su nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali bez pogona te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Nakon što je pomorska policija oko 20 sati zaprimila dojavu da je MRCC Rijeka dobila njihov poziv u pomoć, s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa tročlana posada službenog policijskog plovila P-213 "Split" iz luke Vis isplovila je prema njihovoj poziciji, na 7,7 NM jugoistočno od Visa.

Nakon toga im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0:45. Njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni niti je došlo do oštećenja jedrilice.

Olujni vjetar rušio drveće u Zagrebu, ozlijeđen jedan vatrogasac. Zbog nevremena odgođeni i ukopi: "Ne posjećujte groblja"