Splitska policija zaprimila je poziv u pomoć s jedrilice koja je ostala bez pogona u moru kod otoka Visa.

Galerija


Policajci Postaje pomorske policije Split u nedjelju navečer sudjelovali su u zahtjevnom spašavanju jedrilice s dva člana posade, koji su obojica državljani Njemačke.

Vezani članci Noćna akcija spašavanja na Plitvicama (Foto: HGSS Gospić) Noćna potraga na Plitvičkim jezerima: Spašeni turisti koji su uzeli ''velik zalogaj'' Slika nije dostupna Austrijanka pala na 12-metarskoj jedrilici, hitno prebačena u Šibenik

Oni su nakon što su isplovili s Hvara prema Veloj Luci, ostali bez pogona te su se uslijed jake kiše i udara jugoistočnog vjetra u večernjim satima dezorijentirali na moru.

Nakon što je pomorska policija oko 20 sati zaprimila dojavu da je MRCC Rijeka dobila njihov poziv u pomoć, s jedrilice za koju je utvrđeno da se u tom trenutku nalazi u blizini otoka Visa tročlana posada službenog policijskog plovila P-213 "Split" iz luke Vis isplovila je prema njihovoj poziciji, na 7,7 NM jugoistočno od Visa.

Nakon toga im je pomogla da sigurno doplove do luke u Komiži, u koju su zajedno uplovili u 0:45. Njemački državljani, u dobi od 47 i 53 godine, nisu ozlijeđeni niti je došlo do oštećenja jedrilice.

Olujni vjetar rušio drveće u Zagrebu, ozlijeđen jedan vatrogasac. Zbog nevremena odgođeni i ukopi: "Ne posjećujte groblja"