Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Pavlović izumio je novu didaktičku igračku i ponovno osvaja svijet.


Mladog produkt dizajnera Marka Pavlovića upoznali smo prije nekoliko godina u Boljoj Hrvatskoj. Njegova igračka Oblo osvojila već tada brojne nagrade i srca mališana, ali i onih nešto većih diljem svijeta.

Vezani članci Obitelj Stanić Nekad nisu mogli ni do kredita, a danas su njihovi proizvodi dio najpoznatijih zgrada na svijetu Toni Zanko, heroj i izumitelj - 5 Ljudina iz Vodica: Spasio ribara iz gorućeg broda, izumio alat koji danas imaju vatrogasci diljem svijeta...

Nagrade su nastavile prostizati i nakon naše reportaže, ali Marko nije stao na Oblu. Sada ima novu igračku koja polako osvaja svijet. Nakon godinu i pol rada – nastao je Logiq Tower. Riječ je također o mozgalici – Logiq Tower.

>> Marko sa svojom igračkom pokorio Ameriku

''To je teško za opisati, čovjek postane sentimentalan, jako sretan, u krajnjoj liniji ti si otac tih stvari'', rekao je Marko.

A cijela priča s igračkama umalo se nije dogodila. Nakon završenog prvog fakulteta, Marko je pronašao posao. A onda je dao otkaz, upisao dizajn i doživio svjetski uspjeh. A da je dobro odlučio - pokazale su nagrade koje je primio.

I ovoga puta igračka svjetsko tržište osvaja zahvaljujući tvrtki iz Kanade u kojoj su oduševljeni Markovom kreativnošću. I oblo i Logiq Tower kreću u osvajanje azijskog tržišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook