Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Pavlović izumio je novu didaktičku igračku i ponovno osvaja svijet.


Mladog produkt dizajnera Marka Pavlovića upoznali smo prije nekoliko godina u Boljoj Hrvatskoj. Njegova igračka Oblo osvojila već tada brojne nagrade i srca mališana, ali i onih nešto većih diljem svijeta.

Vezani članci Marin Vukšić u prirodi (Foto: Dnevnik.hr) Marin je naša Bolja Hrvatska: Priprema doktorat, daruje krv, pjeva i – istražuje nove izvore energije koji bi mogli promijeniti svijet Alexander Wang (Foto: Screenshot) Najveća dizajnerska zvijezda stigla u Hrvatsku: Uživa u moru, Dubrovniku i vjetru u kosi

Nagrade su nastavile prostizati i nakon naše reportaže, ali Marko nije stao na Oblu. Sada ima novu igračku koja polako osvaja svijet. Nakon godinu i pol rada – nastao je Logiq Tower. Riječ je također o mozgalici – Logiq Tower.

>> Marko sa svojom igračkom pokorio Ameriku

''To je teško za opisati, čovjek postane sentimentalan, jako sretan, u krajnjoj liniji ti si otac tih stvari'', rekao je Marko.

A cijela priča s igračkama umalo se nije dogodila. Nakon završenog prvog fakulteta, Marko je pronašao posao. A onda je dao otkaz, upisao dizajn i doživio svjetski uspjeh. A da je dobro odlučio - pokazale su nagrade koje je primio.

I ovoga puta igračka svjetsko tržište osvaja zahvaljujući tvrtki iz Kanade u kojoj su oduševljeni Markovom kreativnošću. I oblo i Logiq Tower kreću u osvajanje azijskog tržišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook