Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kožna izobličenja

Zašto je hospitaliziran vođa ruske oporbe: Liječnica Navaljnog vidjela kroz pukotinu u vratima, sumnja da je otrovan

Aleksej Navaljni (Foto: AFP)
Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ruski vođa opozicije Aleksej Navaljni, koji je u zatvoru zbog organiziranja nedopuštenih prosvjeda, hospitaliziran je zbog alergijske reakcije. Liječnica tvrdi kako je moguće da je otrovan. Čudi je što joj u bolnici nisu dopustili detaljan pregled.

Doktori iz bolnice u kojoj se vođa ruske oporbe liječi nakon navodnog alergijskog napada još uvijek nisu javno iznijeli dijagnozu, pa je tako uzrok nagle reakcije nepoznat.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja" Aleksej Navaljni U POZADINI Navaljni u nikad viđenom intervjuu teško optužio Zapad

No oglasila se jedna od liječnica koja ga je liječila u prošlosti, Anastasija Vasiljeva. Tvrdi da ga je vidjela kroz pukotinu u vratima te da sumnja da je otrovan.

Na Facebooku je napisala kako se "ne smije isključiti mogućnost oštećenja kože i sluznice nepoznatom otrovnom kemikalijom", kojoj ga je netko mogao prisilno izložiti u zatvoru.

Vasiljeva piše kako Navaljni ima osip na gornjem dijelu tijela, kožna izobličenja i izlučevine iz oka te zahtijeva da se na njegovoj kosi, koži i plahtama istraže tragovi kemikalija. Zaključuje kako je to što joj nisu dopustili pregled pacijenta vrlo zabrinjavajuće.

Iz moskovske bolnice u kojoj se vođa oporbe liječi nisu željeli komentirati slučaj. Na Facebooku se oglasila i Olga Mihailova, Navaljnijeva odvjetnica koja piše kako doktori ne znaju što nije u redu s njezinim klijentom, no kako ju začuđuju njegovi simptomi jer "u prošlosti nikada nije patio od alergija".

Podsjetimo, Navaljni je ovog tjedna počeo služiti kaznu od 30 dana zatvora zbog organiziranja nedozvoljenih prosvjeda protiv isključivanja oporbenih kandidata iz sudjelovanja na lokalnim izborima u rujnu.

Reuters prenosi i kako je Kira Jarmiš, glasnogovornica Navaljnog, na Twitteru napisala kako je u nedjelju ujutro hospitaliziran s "jakim oteklinama lica i crvenilom kože". Objavila je da uzrok njegov alergijske reakcije nije poznat te da nikada ranije nije imao takve reakcije.

Ruski ministar unutarnjih poslova i moskovska bolnica, u kojoj se Navaljni nalazi prema navodima njegove glasnogovornice, nisu bili dostupni za komentare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene