Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za 2014. godinu najavljen Clio RS Gordini sa 230 KS!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon dobre vijesti za novi Clio RS. Francuski brend odlučio je još jednom oživiti poznati Gordini nazivnik za posebnu verziju Clio R.S.200 modela.

Prema novim informacijama, Renault bio mogao sljedeće godine izbaciti Gordini verziju svog Clio RS 200 modela. Proteklih nekoliko godina, Renault je koristio Gordini ime za specijalna izdanja koja su uglavnom karakterizirali tek manji estetski detalji, uključujući naravno prepoznatljivu plavu boju karoserije s bijelim prugama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Zadnji Clio Gordini koji smo imali priliku vidjeti bio je na bazi treće generacije Clio modela. Gordini modeli dolazili su u dvije boje, plavoj ili bijeloj, uz tradicionalne bočno postavljene pruge s metalik Gordini oznakama na vanjskom dijelu vozila. Izuzev razlika u boji karoserije i karakterističnim bijelim prugama, Gordini model bio je mehanički isti kao i standardni 200 model te je zbog toga i razočarao fanove diljem svijeta.

Kako prenosi Carscoops, šefovi u Renaultu priznali su svoju krivicu i zakleli se da će Gordini ime u budućnosti koristiti isključivo verzije automobila koje će donositi povećanje snage i promjene ovjesa te smanjenje mase.

Za sada kruže priče da bi pod poklopcem novog Gordinia bio 1.6-litreni turbo motor s 230 KS i 285 Nm okretnog momenta. Osim što bi bio jači za 30 KS i imao 51 Nm više u odnosu na Clio RS, Gordini verzija također bi bila 25 kg lakša što znači da bi na vazi trebao pokazivati ne više od 1.180kg. Za ubrzanje od 0-100 km/h uz LC predviđa se vrijeme od 5.9 sekundi (standardni 6.7 sekundi) dok bi maksimalna brzina mogla iznositi oko 250 km/h.

Koristio bi Cup šasiju sniženu za 10mm dok bi odabir naplataka pao na 18-inčne Radical White alu naplatke. U unutrašnjost će ga krasiti Recaro sportska sjedala u crnoj koži s bijelim prošivima i ušivenim plavim Gordini logom.

Stručnjak za animacije i Photoshop, Khalil Bouguerra, napravio je nekoliko CGI-a (computer generated image) želeći pokazati kako bi novi Clio R.S.200 izgledao izvana da pristupi Gordini obitelji.

Ovo su definitivno dobre vijesti za novi Clio RS koji bi u Gordini verziji bio upravo ono što su fanovi diljem svijeta i očekivali od nove gradske jurilice iz Renaulta. Palac gore!

Za više informacija i fotografija novog Clia RS 200 EDC pogledajte ovdje:

Renault Clio u RS izvedbi sa 200 KS
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene