Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali smo

VIDEO: Polo TDI - lider u klasi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Volkswagenov Polo TDI uklapa se u filozofiju downsizinga, koju je Volkswagen, što se motora tiče, briljantno proveo. I benzinci i dizelaši mogu biti primjer kako iskoristiti mogućnosti novih tehnologija ubrizgavanja i modernih turbopunjača.

Manja zapremina donosi i manju masu u nosu automobila, što se pozitivno odrazilo na vozne osobine. Po agilnosti se testni dizelski Polo samo u nijansama razlikuje od benzinskih verzija. K tome, ispucavanja snage i okretnog momenta, već iz niskih 1500 okretaja, ostavljaju benzince iza sebe. Skoro 190 km/h i 10.4 sekunde do stotke, brojke su koje samo novi TSI može nadmašiti. U njegove prednosti spada i dosta skromna potrošnja, koja se u prosjeku kreće oko 5 litara. Prevedeno u eko brojku, to je svega 135 grama po kilometru CO2, i logično, zaslužena odlična ocjena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potrošnja nevjerojatnih 0.9 l/100 km! XL1 – Štedljivo čudo iz Volkswagena Slika nije dostupna Testirali smo VIDEO: Novi Polo stigao u idealnom trenutku

Kako smo izgled i unutrašnjost novog Pola već pohvalili kod samog predstavljanja, nemamo puno toga za dodati. Ukratko, izvrsna izrada, odlični materijali i savršena ergonomija, o nama, najbolje u klasi. Testiranom TDI-ju vanjština je dotjerana 17-inčnim naplatcima, koji su možda i broj preveliki, ali zato prilično atraktivni. Testni Polo TDI je po svemu lider u klasi, ali kao i kod sličnih konkurenata, nameće se pitanje isplativosti kupovine malih gradskih automobila sa skupim dizelskim motorom. I bez dodatne opreme, cijena mu je 118 tisuća kuna, dok se s njom penje na čak 140 tisuća. Istina, neki usporedivi konkurenti još su i skuplji, ali i kod njih i kod Pola je razlika u cijeni benzinca i dizela takva da se tek nakon 5 do 7 godina počinju osjećati efekti manje potrošnje. Dakle, TDI da, ali samo ako radite puno, jako puno kilometara.

Najjači dizel Polo plusova ima napretek, ali njegova benzinska braća imaju i jedan više, znatno povoljniju cijenu, što je po nama, dovoljno za bolji start.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene