Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjivanje broja prometnih nesreća

VIDEO: Konačno 3D simulator vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već uobičajena stvar u razvijenim zemljama zapada, kod nas je, zapravo, novost. Jedina auto škola koja ima moderni simulator vožnje sa 3D prikazom je AMC, koja posluje u Zagrebu, na adresama Ratkajev prolaz i Štefanovečka ulica. Osobno smo se uvjerili u realnost vožnje u simulatoru i možemo reći kako daje začuđujuće dobru sliku stvarnih situacija u prometu.

Prednost simulatora je višestruka, polaznici se upoznaju s komandama, simulira realne uvjete i različite uvjete na cesti. Još jedna novost, uvedena od strane AMC-a, je GPS snimanje ruta kojima voze polaznici autoškole. Svaki kandidat dobiva identifikacijski ključić, bez kojega nije moguće pokrenuti automobil. Paljenjem motora snimanje automatski počinje i sve odvezene rute, od početka do kraja obuke, kandidati dobivaju pohranjene na CD-u.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!" Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti"

Bitan dio nastavnog programa je i škola sigurne vožnje koja je obvezna za sve polaznike AMC-a. Po nama, taj bi dio obuke trebao biti zakonski reguliran kao obveza, što bi sigurno bio jedan od načina kako smanjiti broj prometnih nesreća, i velik doprinos samih auto škola toj problematici.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene