Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji troškovi

Toyota predstavila novu platformu - TNGA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota je predstavila svoju "novu globalnu platformu" (Toyota New Global Architecture) koja bi trebala uvelike utjecati na troškove razvoja i proizvodnje budućih modela ovog japanskog proizvođača te na njihove performanse, vozna svojstva i povećanje ekonomičnosti.

 

Pročitajte i ovo Platforma Cijepise.hr ISTRAŽILI SMO Vrhunac je kampanje cijepljenja, a platforma Cijepi se opet ima poteškoća: Nakon objave DNEVNIK.hr-a problem ekspresno riješen Slika nije dostupna PROTIV PLUTAJUĆEG TERMINALA Akcijom u Omišlju Greenpeace upozorio na štetnost skladištenja fosilnih goriva

Naime, ova će platforma koristiti lakše i kompaktnije dijelove što će utjecati na smanjenje mase automobila, a sama nova konstrukcija će ujedno sniziti i težište budućih toyotinih modela, kao i povećati njihovu krutost. Konkretnije, u Toyoti vjeruju kako će ova nova platforma biti osnova otprilike polovice svih njihovih prodanih modela širom svijeta do 2020.

Također, novu platformu će pratiti novi motori, a proizvođač tvrdi kako će oni omogućivati, u odnosu na sadašnje, smanjenje potrošnje za oko 25% uz istovremeni prosječni rast snage za oko 15%. Nadalje, Toyota očekuje u kao će se ukupna ekonomičnost njihovih hibrida zahvaljjujući ovoj platformi povećati za više od 15%.

Prvi model temeljen na novoj platformi bi trebao biti "model srednje veličine s pogonom na prednje kotače" koji će na tržište stići krajem ove godine. Ista će platforma podržavati i pogon na stražnje kotače te dakako vozila različite veličine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene