Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja kroz citroenovu mrežu

PSA Peugeot Citroën potvrdio - Kreće proizvodnja modela Bolloré Bluesummer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski je proizvođač automobila i službeno potvrdio kako je postigao sporazum o strateškom partnerstvu s Bolloré Grupom o proizvodnji i prodaji modela Bolloré Bluesummer.

 

Podsjetimo, riječ je o električno pokretanom kabrioletu sa četiri sjedala i plastičnom karoserijom koji se temelji na modelu Bluecar za čiji je dizajn zaslužna talijanska Pininfarina.

Pokreće ga dakle električni motor snage 50 kW, odnosno 68 KS, a opremljen je i 30 kWh baterijama koje mu omogućuju autonomiju od oko 200 km. Ovaj će model do 60 km/h ubrzati za 6,3 sekunde, dok će mu najveća brzina iznositi 110 km/h.

Proizvodnja će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Rennesu, u Francuskoj, a započet će u rujnu ove godine. Bluesummer će se prodavati kroz citroënovu prodajnu mrežu, a za sada još uvijek nisu poznati podaci o cijeni ovog automobila niti o tržištima na kojima će biti dostupan.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene