Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Električna budućnost

Mercedes-Benz razvija novu platformu za električne automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Mercedes razvija novu platformu koja će biti namijenjena isključivo budućim električnim vozilima ovog proizvođača.

 

Pročitajte i ovo Potonula platforma - 3 DVIJE ISTRAGE Otkriven vjerojatni uzrok pada INA-ine platforme u Jadranu: "Do sada nisu uočena nikakva propuštanja plina niti negativni utjecaji na okoliš" Greenpeace: Što to curi iz potonule plinske platforme Ivane D? - 7 aktivisti greenpeacea FOTO/VIDEO Iz INA-e se oglasili o curenju plina iz potonule platforme: "To je netočno i neutemeljeno"

Za sada nema puno informacija o njoj, no Auto Bild javlja kako će se raditi o platformi koja će nositi naziv Ecoluxe te će za njen razvoj Mercedes izdvojiti ukupno oko 2 mlrd Eura. Nadalje, isti izvor tvrdi kako će ista dolaziti u dvije veličine te kako će se na njoj bazirati barem četiri različita modela u različitim karoserijskim izvedbama.

Prvi od tih električnih modela na tržište trebao stići krajem 2019. ili početkom 2020, a navodno će se raditi o crossover coupeu duljine oko 5 metara. Također, možemo očekivati autonomiju najmanje preko 500 km, a performanse tih modela također ne bi trebala biti zanemarive s obzirom na očekivanu veću snagu njihovih pogonskih sklopova.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene