Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema posljednjim saznanjima Mercedes razvija novu platformu koja će biti namijenjena isključivo budućim električnim vozilima ovog proizvođača.


 

Za sada nema puno informacija o njoj, no Auto Bild javlja kako će se raditi o platformi koja će nositi naziv Ecoluxe te će za njen razvoj Mercedes izdvojiti ukupno oko 2 mlrd Eura. Nadalje, isti izvor tvrdi kako će ista dolaziti u dvije veličine te kako će se na njoj bazirati barem četiri različita modela u različitim karoserijskim izvedbama.

Vezani članci PR Snažan i pouzdan partner za sve vrste cestovnog prijevoza Slika nije dostupna Susjedi usvojili strategiju: Nakon 2030. nema registracije vozila na benzinski ili dizelski pogon

Prvi od tih električnih modela na tržište trebao stići krajem 2019. ili početkom 2020, a navodno će se raditi o crossover coupeu duljine oko 5 metara. Također, možemo očekivati autonomiju najmanje preko 500 km, a performanse tih modela također ne bi trebala biti zanemarive s obzirom na očekivanu veću snagu njihovih pogonskih sklopova.

Nadamo se kako ćemo uskoro znati više.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.