Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje sportske ponude

Mercedes-AMG radi na konkurentu audijevom TT i porscheovoj Panameri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački izvori javljaju kako novo osnovni Mercedes-AMG radi na barem dva nova modela s kojom namjerava konkurirati modelima poput audijevog TT i porscheove Panamera, a koji bi se temeljili na mercedesovoj A, odnosno E klasi.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oluja u kosi Predstavljen Mercedes-AMG S65 Cabriolet Slika nije dostupna 510 KS i 650 Nm za novi 4.0 V8 bi-turbo Mercedes-Benz dodatno predstavio AMG-ov 4.0 V8 bi-turbo

Konkretnije, Auto Motor und Sport izvještava, pozivajući se na insajdere, kako će se mercedesov TT temeljiti na MFA2 platformi koju je inače namijenjena sljedećoj generaciji A klase. Mercedes-AMG će podjednako biti odgovoran za dizajn i tehnički razvoj ovog automobila, a u konačnici će kupcima biti ponuđena coupe i cabrio izvedba.

Ovi bi modeli na tržište navodno trebali stići prije kraja ovog desetljeća.

Na kraju isti izvor izvještava kako Mercedes-AMG priprema i konkurenciju porscheovoj limuzini. Točnije, ovaj bi se model temeljio na sljedećoj E klasi od koje će se značajno razlikovati dizajnom, a isti bi model trebao biti i značajno unaprijeđen kada je riječ o performansama njegovog pogonskog sklopa. Ovu sportski nastrojenu limuzinu navodno možemo očekivati već do kraja sljedeće godine, dakle zajedno s novom E klasom.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene