Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja u kosi

Predstavljen Mercedes-AMG S65 Cabriolet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-AMG je predstavio još jednog člana obitelji S klase. Ovaj put je riječ o modelu S65 Cabriolet.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljeni GT Mercedes-AMG sprema konkurenta porscheovoj Panameri? Slika nije dostupna Downsizing se nastavlja Mercedes-Benz - 5.5 V8 bi-turbo izlazi iz ponude

Mercedes-AMG S65 Cabriolet pokreće 6,0-litreni V12 bi-turbo snage 463 kW, odnosno 630 KS te najvećeg okretnog momenta od 1000 Nm. To je dovoljno da ovaj tzv. open-top pojuri do 100 km/h za svega 4,1 sekundu i s lakoćom dosegne elektronički ograničenu najveću brzinu od 250 km/h.

Također, tu je i opcijski AMG Driver's Package paket koji ograničenje najveće brzine podiže na 300 km/h, a recimo i kako će mu se prosječna potrošna goriva kretati oko 12 l/100 km.

Dodajmo i kako će ovaj model standardno biti opremljen i s AMG-ovim Speedshift 7G-tronic prijenosom te pogonom na stražnje kotače. Inače, radit će se o 20-colnim kotačima s gumama dimenzija 255/40 mm sprijeda i 285/35 otraga.

S obzirom kako je riječ o mercedesovom kabrioletu jasno je kako će ovaj model biti opremljen AirCap i AirScarf sustavima, no to je samo dio bogate opreme ovog vozila, dio koje čini i troslojni platneni krov dostupan u četiri boje, a kojemu je podizanje, odnosno spuštanje potrebno 17 sekundi i kojim se može upravljati pri brzinama do 50 km/h.

Prvi primjerci bi kupcima navodno trebali biti isporučeni krajem idućeg proljeća, a cijena još uvijek nije poznata.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene