Obavijesti Video Pretražite Navigacija
510 KS i 650 Nm za novi 4.0 V8 bi-turbo

Mercedes-Benz dodatno predstavio AMG-ov 4.0 V8 bi-turbo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom rujna bi Mercedes napokon trebao i službeno predstaviti svoj novi AMG GT, a do tada njemački proizvođač nastavlja s predstavljanjem pojedinih dijelova i karakteristika ovog automobila.

Mercedes-Benz, odnosno AMG je objavio dodatne detalje o svom novorazvijenom pogonskom stroju koji će se po prvi put na tržištu pojaviti u, sada već, dugoočekivanom modelu AMG GT. Riječ je dakako o 4,0-litrenom V8 bi-turbo pogonskom stroju kodnog imena M178.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oluja u kosi Predstavljen Mercedes-AMG S65 Cabriolet Slika nije dostupna Za one koji žele nešto više Mercedes-Benz predstavio V klasu AMG Line

Prije svega recimo kako je riječ o motoru koji će zadovoljava Euro6 norme, teži 209 kg te ima obujam od 3982 cm3. Nadalje, u modelu AMG GT-S će razvijati snagu od 375 kW, odnosno 510 KS pri 6250 o/min te najveći okretni moment od 650 Nm koji će biti dostupan između 1750 i 4750 o/min. Drugim riječima, ovaj će motor razvijati snagu od 128 KS, odnosno 163,2 Nm po jednoj litri obujma.

Nadalje, tu je stop-start sustav, zasebno zračno hlađenje turbopunjača pri visokim temperaturama. Također, ugrađeni su i aktivni nosači motora za bočnu dinamičnost dok zamašnjak podijeljene mase koji sprječava torzijske vibracije kako bi učinio vožnju udobnijom.

Turbopunjači stvaraju nadpritisak od 1,2 atmosfere, a zavrtjet će se do 186.000 o/min. Nadalje, ovaj V8 motor dolazi s aluminijskim blokom napravljan tehnikom pješčanog lijeva, a korištenjem NanoSlide tehnologije košuljice cilindra su dvostruko tvrđe od onih napravljenih željeznim lijevanjem. Također, tu su i kovani klipovi s prstenovima niskog trenja kako bi se dodatno smanjila potrošnja ulja i goriva.

Podsjetimo i kako je već ranije objavljeno da će službena online premijera biti održana 9. rujna, dok će prvi javni nastup ovaj model imati ove jeseni na pariškom auto salonu na kojem će biti predstavljena snažnija GT-S izvedba, dok bi ulazni GT trebao biti predstavljen nekoliko mjeseci kasnije. Ta bi izvedba trebala razvijati snagu od 340 kW, odnosno 462 KS.

Na kraju tu je još jedan najavi video sada već poprilično duge najavne kampanje za ovaj model u kojem nas Mercedes dodatno upoznaje s performansama AMG GT-a. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene