Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Legendarni Land Rover Defender dobio makeover by Kahn Design

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ove godine predstavili Range Rover Harris Tweed Edition, red je došao i na dobrog starog Defendera.

Za Afzal Kahna cesta je modna pista a u skladu s tom filozofijom ovaj poznati britanski tuner predstavio je još jedno luksuzno izdanje kojime ovaj put donosi kombinaciju tradicionalne britanske tkanine, tvida, i to iz najpoznatije britanske tvrtke Harris Tweed, i klasičnih obilježja ovog legendarnog terenskog vozila prvi put predstavljenog 1947. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Tako je ovaj starac u svijetu automobila, skoro 70 godina star Defender, dobio makeover u svom stilu, čime je britanski tuner još jednom iskazao svoj nacionalni ponos i potporu domaćoj industriji.

Legendarni status automobila Kahn je dodatno naglasio i novim paketom za vanjski izgled vozila koji mu daje još agresivniji izgled s naglaskom na utilitaran karakter vozila kojemu je primarna zadaća maksimalna funkcionalnost.

Kahnov Harris Tweed Defender tako je ukrašen proširenjima za lukove kotača s ugrađenim otvorima za zrak, prednjom rešetkom od nehrđajućeg čelika s utisnutim slovima Kahn, ventiliranim okvirima svjetlosnih sklopova, bočnim otvorima za zrak s mrežicom, otvorima za zrak na poklopcu motora također s mrežicom, prozirnim lećama za prednje i stražnje svjetlosne sklopove, LED B6 svjetlima, te oznakama Kahn Designa.

►►►   A. Kahn Design ponovno oduševljava - Dark Tungsten RS250 Evoque

►►►   Fordove jurilice by Kahn Design

►►►   Land Rover Defender by Prindiville Design

 

U unutrašnjosti si je Afzal Kahn stvarno dao oduška. Tkanina Harris Tweed koju inače ručno izrađuju stanovnici škotskih otoka Isle of Harris, Lewis, Uist i Barra na zapadu Škotske od vune domaćih ovaca, jedna je od najtradicionalnijih britanskih tkanina koju rado koriste mnogi britanski dizajneri.

Interijer Defendera u potpunosti je prilagođen i usklađen s ovom tkaninom čime bismo lako mogli reći da je ovaj automobil više modna izjava nego tuning projekt. Ovaj ''šampanjac u svijetu tkanina'' kako ga zovu jedina je tkanina na svijetu čija je proizvodnja zakonski regulirana.

Posebni detalji u interijeru uključuju crveni mjerač okretaja, crveni Kahn Churchill sat, okvir središnjeg grebena u piano crnom drvu, crvene sigurnosne pojaseve, aluminijske papučice, prednja i stražnja sportska sjedala u crnoj prošivenoj nappa koži s umetcima od Harris Tweed tkanine i kontrastnim srebrnim prošivima, središnji pretinac za rukavice također u crnoj nappa koži u kombinaciji sa sivom Alcantarom u ovom slučaju te crvenim i srebrnim kontrastnim prošivima, komandnu ploču u crnoj nappa koži i sivoj Alcantari s crvenim i srebrnim prošivima, krovište u sivoj Alcantari s umetcima od Harris Tweed tkanine i crvenim kontrastnim prošivima, zaštitama od sunca u sivoj Alcantari također s Harris Tweed umetcima i crvenim prošivima te ukrasnim elementima na vratima u crnoj prošivenoj nappa koži i sivoj Alcantari sa srebrnim prošivima.

Za pogon je zadužen 2.5 litreni 4-cilindrični dizelski motor snage 110 KS i 265 Nm okretnog momenta. Maksimalna brzina iznosi 145 km/h uz ubrzanje do 100 km/h od 15.8 sekundi.

Kahn Design naravno uvijek svojim klijentima pruža mogućnost da izraze svoju osobnost te da personaliziraju svoje vozilo u kojoj god mjeri žele. Afzal Kahn tako će dodati sve što klijent traži u ultimativnom luksuzu i stilu.

Kahn je izgled vozila izvana zaokružio ugradnjom alu-naplataka vlastite proizvodnje koji se savršeno uklapaju u imidž ali i široke namjene vozila. Ovi 18-inčni 1983 Defender naplatci proizvedeni su korištenjem najnaprednijih materijala i proizvodnih procesa, a dolaze u boji koju zatraži sam kupac.

A. Kahn Design oduvijek je stvarao projekte koji su za individualce koji jasno znaju tko su i što žele i koji se ne žele prilagođavati opće prihvaćenim standardima te prihvaćaju samo savršenstvo. Kahn je posvećen stvaranju luksuznih, posebno rađenih vozila, a redizajnom tradicionalnih ali i novijih modela žele unijeti malo raznolikosti u monotoniju serijski proizvodnih vozila nudeći kreacije koje su stvorene po mjeri i željama kupaca, poput po mjeri krojenog britanskog odijela.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene