Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fordove jurilice by Kahn Design

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi aerodinamički paketi i naplatci pretvorili su Fordove ljute hatchback modele u doista jedinstvene primjerke.

Jedna od najpoznatijih tuning tvrtki u Velikoj Britaniji, Kahn Design, iza koje stoji čovjek po imenu Afzal Kahn, predstavila je paket opreme za performansnu liniju Fordovih popularnih hatchback modela, Fiestu ST, Focus ST i Focus RS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Tri Forda osim novih Kahn Cosworth naplataka nose i estetski dojmljiv ali i funkcionalan aerodinamički paket koji vas doslovce poziva da stisnete svog performansnog ljubimca do krajnjih granica. Bijela Kahn Ford Fiesta ST, zeleni Kahn Focus ST i plavi Kahn Focus RS, dobili su specifične pakete aerodinamičkih dodataka pri čemu se svaki okoristio proširenjima oko bokova, spojlerima, dodatnim otvorima za zrak na poklopcu motora i bočnim stranama automobila te difuzorima za dodatan downforce i pomoć pri hlađenju.

Iako je Kahn Ford Fiesta ST dobila možda najagresivniji izgled, posebice na prednjem kraju, sva tri modela garantiraju oštro, precizno i nadasve dinamično i zabavno vozno iskustvo. U svakom slučaju, ovo nije 'look' za sramežljive, iako je Kahn ugradio i zatamnjena stakla ne bi li se zaštitili od pogleda znatiželjnika.

Kahn Design ugradio je i novi ispušni sustav za još moćniji zvuk a ostatak mehaničkog tuninga su ostavili za svoje kolege iz tvrtke Pumaspeed koja nudi remap i sve ostale zamjenske tuning dijelove za sve Ford jurilice. U Hrvatskoj kvalitetan remap Fordovih vozila možete odraditi sa tvrtkom Gubić tuning.

Sva tri Fordova modela opremljena su novim Kahn Cosworth naplatcima dizajniranim u suradnji s poznatim britanskim brendom čije se ime u povijesti često vezalo uz Ford. Novi Kahn Cosworth naplatci dolaze u dimenzijama od 17 do 19 inča te pružaju još bolju prianjivost na podlogu. Ovi širi Cosworth naplatci popuniti će svaki milimetar slobodnog prostora u luku kotača a dolaze popraćeni nižim ovjesom i crvenim kočionim kliještima. Svaki tip naplataka (dimenzija i dizajna) može se izraditi u nizu boja ne bi li komplementirao ili stvarao kontrast u odnosu na boju karoserije koje isto dolazi u neograničenom broju.

Kahn Design ponudio je i razne mogućnosti za personalizaciju interijera vozila pri čemu kupac ima prvu i zadnju riječ. U ponudi je tako između ostaloga niz materijala poput mekane kože i alcantare s mogućnošću posebnih ukrasnih prošiva i drugih estetskih detalja te mjernih instrumenata.

Ekipa iz Kahn Designa nije objavila cijene međutim za sve ljubitelje performansnih hatchback modela (koji eto imaju nešto viška novaca sa strane), posebice Fordovih ST i RS linija, ovo je doista dojmljiv paket opreme koji osim funkcionalnih i praktičnih dobrobiti garantira da nećete proći nezamijećeni!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene