Obavijesti Video Pretražite Navigacija

A. Kahn Design ponovno oduševljava - Dark Tungsten RS250 Evoque

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kahn Design pripremio je još jedan tuning paket za Range Rover Evoque, nazvan Dark Tungsten RS250, koji će biti predstavljen na Carfest Showu u Hampshireu ovog vikenda.

Stiže još jedna vrlo osebujna kreacija s potpisom A.Kahn Designa s velikim natpisom KAHN na prednjem kraju poklopca motora. Doista ne postoji ništa slično poput Kahn Range Rover Evoquea RS250.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Nakon predstavljanja prekrasnog RS250 Vesuvius Copper Evoquea, Afzal Kahn očigledno ne može zaustaviti nalet kreativnosti te nam danas predstavlja još jedan novi tuning paket za luksuzni gradski terenac iz Land Rovera. Novi tuning paket nazvan je Dark Tungsten Metallic Edition a isti će biti predstavljen ovog vikenda na Carfest Showu u Hampshireu.

Afzal Kahnova filozofija oduvijek se temeljila na skladnoj kombinaciji mehaničkog savršenstva i vanjske ljepote a elegantan Evoque dobio je doista poseban stilski tretman.

Odakle da krenemo? Dakle, Dark Tungsten Edition dobio je novi prednji i stražnji branik s integriranim 3D mrežastim umetcima, novu prednju rešetku s 3D mrežicom, krilo na poklopcu prtljažnika u mat crnoj boji, slova na masci u mat crnoj boji, kućište rešetke na prednjem braniku u mat crnoj boji dok je okvir gornje rešetke u boji karoserije.

Na prednjim svjetlosnim sklopovima dobio je detalje u brončanoj boji, otvori za zrak na prednjem braniku su u mat crnoj boji, tu su i zatamnjena stakla, ukrasni detalji na vratima prtljažnika u sjajnoj crnoj boji, stražnji difuzor u mat crnoj, pragovi u boji karoserije, bočni otvori za zrak u brončanoj boji s okvirima u mat crnoj boji te kočiona kliješta u brončanoj boji. Radikalan dizajnerski paket zaokružen je masivnim ispušnim cijevima od nehrđajućeg čelika.

Kahn se dotakao i unutrašnjosti vozila koje svojim izgledom samo dodatno utvrđuje da je ovaj RS250 Kahn Range Rover Evoque doista poseban. Prednja i stražnja sjedala presvučena su perforiranom kožom s umetcima od Alcantare. Središnji greben izrađen je od karbona i ukrašen elementima presvučenim također Alcantarom s kontrastnim prošivima. Izvedba pretinca za rukavice s romboidnim uzorkom i kontrastnim prošivima nastavlja se preko komandne ploče a cijeli tretman zaokružen je pragovima od nehrđajućeg čelika i debelim tepisima. Brzinomjer i mjerač okretaja dobili su crveno naličje dok je središnji tunel kod mjenjača izveden u Alcantari s kontrastnim prošivima.

Za pogon je zaslužan novi 2.0-litreni motor sa 240 KS pri 5.500 okr/min i 340 Nm okretnog momenta dostupnih od vrlo niskih 1.750 okr/min. Sa masom od 1.640 kg ovaj Evoque ubrza do 100 km/h za 7,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 217 km/h.

Očigledno je da je puno truda uloženo u svaki najmanji detalj a koliko je Afzal Kahn prizeman pokazuje činjenica da u A.Kahn Designu uvijek kažu da su svojim kupcima spremni ponuditi što god žele. Ako im se ova specifična interpretacija ne sviđa, kupci mogu dizajnirati svoje vlastito vozilo s bojom koja je identična njihovom najdražem paru traperica ili majice a isto vrijedi i za interijer. Mogućnosti personalizacije su neograničene.

Da se vratimo na Dark Tungsten. Kahn je za kotače odabrao 22-inčne RS600 naplatke u mat sivoj boji proizvedene najmodernijom tehnologijom i materijalima. Jednostavnim i čistim linijama te mekanim, gotovo organskim površinama na kraju krakova i funkcionalnim mehaničkim središtem, ovi RS600 naplatci, kažu u A.Kahn Designu, sinonim su za eleganciju i inovativnost.

A.Kahn Design pravo je mjesto za individualce koji ne pristaju na uniformnost i koji žele samo najbolje. Ova tvrtka posvećena je razvoju personalizacijskih paketa za luksuzna vozila kojima žele unijeti malo, pa možemo reći, kaosa i uzbuđenja u svijet masovno proizvodnih vozila i pretvoriti ih u po mjeri krojene kreacije.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene