Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još jedan kabriolet za kraj ljeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
VW je na auto salonu u Los Angelesu predstavio novi Beetle Cabriolet.

Na tržište kabrioleta stiže novi dašak vjetra iz VW. Iz Wolfsburga je stigao novi Beetle Cabriolet koji tako nastavlja vrlo jedinstvenu automobilističku priču od prvog Beetle kabrioleta (type 15) koji je predstavljen 1949. godine do novog Beetle Cabrioleta iz 2002. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VW izbacio nove fotke Polo R WRC verzije Slika nije dostupna Opsežno osvježena ŠKODA Superb

Prepoznatljiva silueta 'Bube' donijela je ovom automobilu doslovce kultni status. Činjenica da je više od 330.000 izvornih Beetle Cabriolet modela proizvedeno u razdoblju od 1949. godine do 1980. govori sama za sebe.

Prilikom dizajniranja najnovije interpretacije Beetle Cabrioleta VW se oslonio na bezvremenski dizajn prošlih vremena ali je novom modelu dodao i malo više sportski i dinamičan izgled. Kombinacijom ravnijeg krovišta i nešto okomitijeg vjetrobranskog stakla automobil je sačuvao siluetu izvornog Beetle Cabrioleta iz 1949.

Još jedan element koji doprinosi šarmu koji se tipično veže uz kabrio 'Bubu' pa će se tako odnositi i na novi Beetle Cabriolet jest tradicionalan meki krov. Kada se otvori, meki krov se sklapa vrlo plosnato što omogućava vrlo dobru preglednost. Otvara se i zatvara potpuno automatski za što je potrebno oko 10 sekundi a isto je moguće i u vožnji pri brzinama do 50 km/h.

Uz novi Beetle Cabriolet treće generacije standardno dolazi i prekrivač za meki krov koji pokriva krovište nakon što se spusti za one koji žele da je krovište uredno spremljeno izvan vidika. Ukrasni kromirani elementi naglašavaju prelazak između površina presvučenih tkaninom i tvrdih površina od metala.

Kao i kod drugih modela 'Bube', kompaktna instrumentna ploča s povećim okruglim mjernim instrumentima i par nostalgičnih detalja kao što je dodatni pretinac za rukavice, biti će upravo ono što dizajnerski izdvaja unutrašnjost nove kabriolet 'Bube' od ostatka ponude dok je i dalje pažnja posvećena zadovoljavanju potreba/zahtjeva današnjih kupaca kao što je ekran u boji na središnjem grebenu.

Svojim prostranim i udobnim interijerom novi Beetle Cabriolet punokrvni je četverosjed a u skladu s time prtljažni prostor mjeri zapremninu od 225 litara. Stražnja klupa može se sklopiti što omogućava još više prostora za prevoženje većih predmeta čak i kad je meki krov podignut.

Za dodatnu sigurnost u slučaju prevrtanja što je uvijek vrlo bitna stavka kod kabrioleta, VW je razvio aktivan sustav zaštite u slučaju prevrtanja koji se sastoji od dva modula na izvlačenje ugrađena u vozilo iza naslonjača stražnje klupe. U slučaju da dođe do prevrtanja vozila, dva modula se aktiviraju preko istih senzora koji aktivira i zračne jastuke. Uz fiksne A-stupove spomenuti moduli pružaju vrlo učinkovitu zaštitu putnicima na sva četiri sjedala u tek nekoliko milisekundi. Ostali elementi za zaštitu putnika u slučaju prometne nesreće uključuju zračne jastuke za područje glave i trupa koji dolaze kao dio standardne opreme.

Novi Beetle Cabriolet biti će dostupan sa sedam motorizacijskih opcija. Početni model pod poklopcem će skrivati izuzetno učinkovit 1.2-litreni TSI motor sa 105 KS. Od trenutka uvođenja na tržište biti će dostupna i BlueMotion Technology verzija spomenutog benzinskog motora. Na popisu benzinskih motora nalaziti će se i 1.4-litreni TSI motor sa 160 KS i 2.0-litrena verzija sa 200 KS. Na području dizelskih motora, VW nudi iskušani 1.6-litreni TDI sa 103 KS te 2.0-litreni TDI motor sa 140 KS.

Na domaćem njemačkom tržištu, novi Beetle Cabriolet moći će se naručiti već u studenome pri početnoj cijeni od 21.350 eura.

Ovom prilikom ćemo vas podsjetiti na kabriolete o kojima smo pisali ove godine. Kao zadnji model pokazali smo vam Audi RS5 kabriolet kojeg pokreće FSI V8 atmosferski motor s izravnim ubrizgavanjem. Iz zapremnine 4.163 cc motor dostavlja 450 KS pri 8.250 o/min, a u rasponu od 4.000 do 6.000 o/min dostupan je maksimalan okretni moment od 430 Nm. Audi RS 5 kabriolet lansira se od nule do 100 km/h za 4.9 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h (elektronički ograničenu). Fotogaleriju pogledajte ovdje!

Od manjih modela predstavili smo Citroen DS3 Cabrio i Golf GTI Cabriolet. DS3 Cabrio pravo je osvježenje u ponudi kabrioleta a svojim budućim vlasnicima nuditi će mogućnost električkog pomicanja mekog krova čak i pri većim brzinama a u blagodatima otvorenog krova moći će uživati do 5 odraslih osoba. Fotogaleriju pogledajte ovdje!

Golf kabriolet kombinacija je performansni i praktičnosti GTI hatchbacka u kabriolet karoserijskoj inačici za dodatan užitak u vožnji pogotovo u nadolazećim proljetnim i ljetnim mjesecima. Četvero ljudi tako će moći uživati u dinamičnom malom kabrioletu s mekim krovom kojime se električki upravlja, a isti se sklapa za tek 9.5 sekundi i to pri brzinama do 30 km/h. Fotogaleriju pogledajte ovdje!

Od vrhunskih super automobila obradili smo Lamborghini Aventador J Roadster, Mercedes-Benz SL63 AMG i McLaren MP4-12C koji svojim dizajnom i vrhunskim agregatima omogućavaju užitak sa vjetrom u kosi pri brzinama iznad 300 km/h.

Fotogalerija Lamborghini Aventador J Roadster

Fotogalerija Mercedes-Benz SL63 AMG

Fotogalerija McLaren MP4-12C

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene