Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Citroën DS3 Cabrio s mekim krovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjem auto salonu u Parizu Citroën će predstaviti najnovijeg člana DS linije, DS3 Cabrio.

Od dolaska na tržište 2010. godine DS3 je svojim osebujnim dizajnom i bogatom ponudom personalizacijskih opcija osvojio srca i duše kako javnosti tako i tiska. DS3 do sada je već nanizao nekoliko nagrada te bilježi više od 180.000 prodanih vozila diljem svijeta a Citroën nas je počastio i s nekoliko posebnih izdanja i novih verzija uključujući DS3 Racing i DS3 Ultra Prestige.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Ovaj vrlo poseban novi član DS3 modelske linije, DS3 Cabrio ima sve one karakteristike i kvalitete DS3 modela, odvažan dizajn, sofisticiran i uglađen izgled izvana i iznutra, brojne personalizacijske opcije i razinu upravljivosti koja garantira užitak u vožnji a u svemu ovome od sada će se moći uživati s vjetrom u kosi.

DS3 Cabrio pravo je osvježenje u ponudi kabrioleta a svojim budućim vlasnicima nuditi će mogućnost električkog pomicanja mekog krova čak i pri većim brzinama a u blagodatima otvorenog krova moći će uživati do 5 odraslih osoba. Uz sve to, DS3 Cabrio imati će najveći prtljažnik u klasi. S 3.95 metara dužine, 1.71 metar širine i 1.46 metara visine, novi DS3 Cabrio zadržao je kompaktne i agilne proporcije hatchback varijante..

Meki krov postao je još jedan medij za dodatnu personalizaciju a isti će biti dostupan u nekoliko boja i uzoraka koji dodatno ističu jedinstvenu osobnost ovog automobila. Budući vlasnici DS3 Cabrio modela moći će birati između sedam boja karoserija dok će meki krov na razvlačenje biti dostupan u tri varijante, crnoj, Infinite plavoj i s uzorkom izvedenim sa slovima DS (DS Monogramme).

Sofisticirana Infinite plava varijanta mekog krova izvedena je s tri tipa boje od kojih je jedna sjajna a svaka drugačije reagira na promjene u razini svjetlosti čime stvara posebnu međuigru tonova plave i tamnoljubičaste.

DS3 Cabrio u unutrašnjosti je jednako upečatljiv poimence zbog sljedećih karakteristika. Na konzoli ugrađenoj u okvir krovišta proteže se bijelo LED ambijentalno osvjetljenje a na istom se mjestu nalazi i gumb za otvaranje krovišta. Bijelo osvjetljenje oko mjernih instrumenata i ekrana za automatsku klimu povezuje priču dok je dojam visoke kvalitete opremljenosti dodatno naglašen izuzetno dobrom izolacijom od buke kojoj doprinosi i vrlo kvalitetna presvlaka unutarnje strane mekog krova. Nove presvlake također će biti dostupne i to u Granit plavoj koži i Akinen pletivu u Mistral tamno sivoj boji, Chic smeđoj i Infinite plavoj.

Novi 3D LED stražnji svjetlosni sklopovi inspirirani su dizajnom Revolte i Survolt konceptnih automobila francuskog brenda. Središnji dio svjetala sačinjen je od kvadratnog seta 31 LED-ice i polu-reflektirajućih zrcala koja stvaraju osjećaj da se odraz pruža beskonačno daleko u unutrašnjost svjetala. A kao posebno elegantan detalj, ova 3D svjetla imaju kromirani DS logo ugrađen u crno kućište. Stražnji kraj dodatno je ukrašen kromiranom ručkom koja se proteže gornjim dijelom vrata.

DS3 Cabrio savršena je kombinacija onog najboljeg od klasičnih kabrioleta i hatchback automobila. Za potpuno zatvaranje krovišta potrebno je tek 16 sekundi a razvlačenje i zatvaranje krova može se odvijati do brzine od 120 km/h. Gumbom na okviru krovišta može se razvući krov u tri položaja: Intermediate, Horizontal i Total. Čak i s krovištem razvučenim u Horizontal stupnju, putnici na stražnjim sjedalima imaju otvoren pogled u nebo.

Visoko-kvalitetni materijal od kojega je izrađen meki krov omogućio je izvanrednu izolaciju od buke pa čak možda i najbolju u klasi obzirom da se razina buke može mjeriti s onom u hatchbacku, kada je krov zatvoren. Kada je krov razvučen ili otvoren, podiže se aerodinamična mreža koja pruža optimalnu akustičnu ugodu tako što preusmjerava strujanje zraka i sprječava udare ili nalet zraka, što drugim riječima znači da nema straha za frizuru.

U unutrašnjosti ima dovoljno mjesta za pet odraslih osoba a DS3 Cabrio uz to ima i najveći prtljažnik u klasi sa zapremninom od 245 litara. Neobično za ovu klasu vozila, DS3 Cabrio nudi istu količinu prostora u interijeru kao i hatchback verzija te čak i zadržava stražnju klupu koja se spušta u omjeru 60/40.

Na stražnjem kraju nalazi se još jedan poseban detalj koji izdvaja ovaj automobil iz mase a to je vrlo originalan mehanizam za otvaranje vrata prtljažnika koji radi po principu kružnog pokreta te tako omogućava vlasnicima da otvore vrata prtljažnika do kraja čak i kada su parkirani vrlo blizu nekoj prepreci.

Obzirom na imperative današnje auto-industrije i ekološke osviještenosti, velika pažnja posvećena je učinkovitoj potrošnji goriva te tako i postizanju najmanje mase vozila moguće. DS3 Cabrio ima tek 25 kg više od hatchbacka dok većina kabrioleta ima oko 100 kg više od svojih hatchback inačica. Ista ona tvrdoća, snaga i agilnost koja karakterizira hatchback krasi i novi DS3 Cabrio dok su i bokovi automobila i ojačanja oko prtljažnika također identične.

DS3 Cabrio proizvoditi će se u Poissy proizvodnom pogonu u Francuskoj a u prodaju stiže početkom 2013. godine u Europi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene