Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zlatko Kranjčar iz Pariza poručuje: Dinamo mora napasti Villarreal!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik Crne Gore za GOL.hr govori o izgledima Dinama protiv Villarreala i načinu na koji bi trebao igrati.

'Ne znam zbog čega ljudi misle da Dinamo nema šanse protiv Villarreala. Barem je u Zagrebu uvijek vladala optimistična atmosfera', rekao je za GOL.hr hrvatski trener Zlatko Kranjčar koji se nakon sjajnih pobjeda sa Crnom Gorom protiv Walesa i Bugarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo odmara u Parizu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Niko Kranjčar uskoro će postati otac? Slika nije dostupna Portsmouth: Hoćete Kranjčara? Platite 19 milijuna eura...

'Bili smo u Londonu, a sad smo ja i supruga malo došli u Pariz. U posjeti sam kod kćeri Lane. Došao sam vidjeti unučicu, ali jednim uhom osluškujem što se događa u domovini', kaže uvijek dobro informirani Kranjčar, pogotovo kada je u pitanju Dinamo kojeg večeras očekuje dvoboj s Villlarrealom na Maksimiru, u prvom kolu skupine D Europske lige.

'Španjolci dolaze u Zagreb puni samopouzdanja nakon visoke prvenstvene pobjede protiv Espanyola. Oni sigurno imaju sve informacije o tome što se događa u Zagrebu i vjeruju da će pobijediti. Ali to je dvosjekli mač. Baš zbog te njihove uvjerenosti i kompletne atmosfere u medijima kako su oni apsolutni favoriti, mislim da Dinamo ima dobru šansu iznenaditi. Zapravo, 'modri' su u prednosti jer nemaju što izgubiti u ovoj utakmici. Nema mjesta pesimizmu, igračima takva situacija mora biti motiv više', poručuje Cico koji je sa Crnom Gorom pokazao da treba vjerovati u snagu svoje momčadi:

Španjolci dolaze u Zagreb puni samopouzdanja nakon visoke prvenstvene pobjede protiv Espanyola 'Villarreal je odlična momčad, tu nema sumnje, ali Dinamo mora vjerovati u svoju snagu. Mislim da ne smije mijenjati svoju igru, odnosno ne smije igrati defenzivno bez obzira na kvalitetu protivnika. Kad ne budu imali loptu onda da, ali čim osvoje lopte moraju je pokušati što više zadržati i riskirati u napadu. Dinamo mora napasti Villarreal kad god mu se ukaže prilika. Da sam ja trener, ja bih tako postavio igru', kaže Cico te dodaje kako uopće nije sumnjao da će Vahid Halilhodžić napraviti pomak više u Dinamovoj igri i rezultatu.

'Halilhodžić je vrhunski stručnjak, trenirao je velike klubove u Francuskoj, a bio je i izbornik Obale Bjelokosti. No, moram reći da ni u vrijeme Velimira Zajeca nije bila loša atmosfera u momčadi i oko nje, ali nije bilo sreće da se prođe Šerif, pa bi kasnije bilo još bolje. Vaha je samo nastavio tamo gdje je Zajec stao', zaključio je Cico Kranjčar.

Velika fešta u Crnoj Gori

Zlatko Kranjčar svojevremeno je s Dinamom, Zagrebom i hrvatskom reprezentacijom pokazao je da je vrhunski stručnjak, no malo tko je vjerovao da će sa Crnom Gorom u prve dvije utakmice kvalifikacija pobijediti Wales i Bugarsku u Sofiji.

'Ja sam vjerovao da je to moguće. Znao sam da za početak moram stvoriti pozitivnu atmosferu u momčad, no da bi vjerovao u uspjeh, moraš poznavati kvalitetu svojih igrača. Stoga rezultat dajem igračima. Oni su najzaslužniji', skromno će Cico koji u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori uživa golemu popularnost:

'Bila je velika fešta nakon što smo se vratili iz Sofije. Žao mi je što nisam mogao ostati duže jer sam već sutradan morao u Dubrovnik na humanitarnu akciju, a zatim sam produžio u London i Pariz. No, ja uvijek kažem: nema mjesta euforiji, čeka nas važna utakmica sa Švicarskom i ako tu izgubimo, vratit ćemo se tamo gdje smo i bili.'
 

* preuzeto s portala GOL.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene