Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tomislav Ivić za GOL.hr: Hajduk bliži pobjedi ako zatvori Dinamove bokove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najcjenjeniji hrvatski nogometni trener u svijetu za GOL.hr najavljuje vječni derbi Hajduk - Dinamo...

Na dan derbija Hajduka i Dinama na prepunom Poljudu Tomislav Ivić je na pitanje kakvu utakmicu u taktičkom smislu očekuje rekao:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lončarić uoči derbija: Dinamo je kvalitetniji, pa nismo mi Rumunji! Slika nije dostupna Maksimirski derbi: Kraj prvenstva ili veliki povratak Hajduka?

Derbiji su uvijek neizvjesni, no mislim da je Hajduk večeras u prednosti 'Moje je mišljenje da će jedna od ekipa zadržati svoju dosadašnju koncepciju igre, a druga će se prilagođavati toj drugoj momčadi'.

GOL.hr: Koja ja ekipa bliža zadržati svoju dosadašnju koncepciju?

'Mislim da će Hajduk zadržati igru kakvu je imao do sada, a Dinamo će se prilagođavati Hajdukovoj igri i raznim kombinacijama taktičke postavke'.

>> Sammir: 'Bijeli' nemaju neku igru, ali imaju veliko srce!

GOL.hr: Tko je po vama favorit večerašnje utakmice?

'Derbiji su uvijek neizvjesni, no mislim da je Hajduk večeras u prednosti. Ima dobro posloženu momčad, momčad je u dobroj formi i uz to ima igrače koji su sposobni odlučiti utakmicu. Naravno, veliki adut Hajduka je domaći teren i pun Poljud, a poznato je kako Dinamo posljednjih godina nije baš prolazio dobro u Splitu.'

GOL.hr: Iako Dinamo posljednjih godina nije prolazi dobro treba reći kako je novi trener Vahid Halilhodžić ipak podigao igru momčadi, pogotovo u psihološkom smislu?

'Halilhodžić je iskusan trener, dugo je godina bio vani, a to svoje dragocjeno iskustvo i znanje uspio je u svega nekoliko tjedana, koliko je na klupi Dinama, prenijeti na igrače koje je očito uvjerio u svoju stručnost i znanje. Igrači mu za sada uzvraćaju to dobrim igrama i to je vidljivo.'

GOL.hr: Je li taktika koju će postaviti Halilhodžić večeras postaviti protiv Hajduka ključni faktor?

'Da, ali bit će ključan faktor samo ako Halilhodžić nađe taktiku kojom će moći parirati Hajduku na pravi način, a to je moguće pronaći.'

GOL.hr: Koju biste vi taktiku postavili protiv Hajduka?

'Ne bih želio ulaz u posao trenera iako bih vam mogao detaljno objasniti kako bih ja postavio obje momčadi''.

GOL.hr: Pojavila se informacija kako će Halilhodžić na Poljudu postaviti zatvorenu igru?

'Logičan je put postaviti obrambenu taktiku jer se igra na prepunom Poljudu protiv momčadi koja je u sjajnoj formi. No, Halilhodžić će vjerojatno postaviti igru na taj način da iz te obrambene faze Dinamo brzo prelazi u ofenzivnu tako da će pokušati pronaći igru kako bi iz kontranapada mogli poentirati. E, to baš i nije lagan zadatak, treba točno postaviti igru.'

GOL.hr: Gospodine Ivić, koji bi igrač po vašem mišljenju mogao odlučiti derbi?

'Derbi u velikom broju slučajeva odlučuju igrači koji vode igru. Kod Hajduka su to Andrić, Ibričić i Tomasov - koji u posljednje vrijeme igra odlično - a kod Dinama bi to mogao biti Sammir koji igra u sjajnoj formi cijele sezone. Uz to treba reći kako Dinamo ima na bokovima izuzetno brze igrače i to bi mogla biti jedna od prednosti Modrih na Poljudu. Ako igrači Hajduka zatvore te brze Dinamove bokove onda je bliži pobjedi'.

Preuzeto sa sportskog portala Gol.hr.

Prijenos utakmice možete pratiti od 19.00 na našem portalu...
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene