Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rukomet: U polufinalu Francuzi i Island

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rukometaši Francuske i Islanda izborili su polufinale na Olimpijskim igrama u Pekingu. U četvrtfinalu je Francuska pobijedila Rusiju 27:24, a Island je svladao Poljsku 32:30.

Francuzi su imali kontrolu većinu susreta. Rusi su nakratko zaprijetili u drugom poluvremenu kad su došli na minus jedan (21:22). No, onda su Daniel Narcisse i Olivier Girault zabili tri gola i Francuzi su odmakli na četiri pogotka prednosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rukomet (ž): U polufinalu Norveška i Mađarska Slika nije dostupna Po čemu su Hrvati poznati Kinezima?

Kod Francuske najefikasniji su bili Daniel Narcisse sa 9 golova i Luc Abalo sa 7 pogodaka.

Rusiju je predvodio Eduard Kokšarov sa 5 golova.

Veliko iznenađenje priredili su Islanđani izbacivši svjetske viceprvake Poljake sa 32:30. Kod Islanđana su briljirali desno krilo Alexander Petersson sa 6 golova, srednji vanjski Snorri Steinn Gudjonsson zabio je 5, a lijevo krilo Gudjon Valur Sigurdsson također 5 pogodaka.

Kod Poljaka najbolji je bio Grzegorz Tkaczyk sa 6 golova.

"Još ne mogu vjerovati. Mi smo zemlja sa 300 tisuća stanovnika, a izbacili smo Poljsku koja ima 40 milijuna ljudi. Kod nas na utakmice dođe po 500 ljudi i nadam se da će ovo pojačati interes za rukomet na Islandu", izjavio je Alexander Petersson.

U preostalim susretima četvrtfinala igraju Hrvatska - Danska, te Južna Koreja - Španjolska.

Francuska u polufinalu ide na pobjednika susreta Hrvatska - Danska, a Island čeka boljeg iz dvoboja Južna Koreja - Španjolska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene