Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI tenis: Federer ipak osvaja olimpijsku medalju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji tenisač svijeta u posljednje četiri i pol godine, Švicarac Roger Federer ipak će osvojiti olimpijsku medalju u Pekingu.

Iako niti na svojim trećim Igrama nije uspio doći do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Federer se u paru sa Stanislasom Wawrinkom plasirao u finale muških parova, te time osigurao osvajanje najmanje srebrnog odličja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna cjepivo je jedino oružje Liječnici objavili detaljne preporuke za cijepljenje u trudnoći Slika nije dostupna nakon hajke Budimir Lončar ne želi primiti priznanje Grada Zagreba: ''Ovo je žalosni igrokaz koji sramoti moju domovinu''

Federer i Wawrinka su u polufinalu nadvisili prve nositelje i godinama najbolji muški par, američke blizance Boba i Mikea Bryana, sa 7-6 (4), 6-4. Suparnici u subotnjem finalu bit će im Šveđani Simon Aspelin i Thomas Johansson koji su u maratonskom meču koji je trajao četiri sata i 46 minuta svladali Francuze Arnauda Clementa i Michaela Llodru sa 7-6 (6), 4-6, 19-17.

U polufinale ženskog dijela turnira plasirala se i treća Ruskinja, Jeleni Dementijevoj i Veri Zvonarevoj pridružila se Dinara Safina koja je u četvrtfinalu svladala prvu igračicu svijeta Srpkinju Jelenu Janković sa 6-2, 5-7, 6-3. Safina će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Li Na, dok će u drugom polufinalnom dvoboju igrati Dementijeva i Zvonareva.


REZULTATI,

ŽENE POJEDINAČNO, ČETVRTFINALE:

Dinara Safina (Rus) - Jelena Janković (Srb) 6-2, 5-7, 6-3

MUŠKI PAROVI, POLUFINALE:

Simon Aspelin/Thomas Johansson (Šve) - Arnaud Clement/Michael Llodra (Fra) 7-6 (4), 4-6, 19-17

Roger Federer/Stanislas Wawrinka (Švi) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) 7-6 (6), 6-4

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene