Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbojka na pijesku: Emotivna pobjeda "Gruzijki" protiv Ruskinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ženskom turniru odbojke na pijesku na Olimpijskim igrama u Pekingu gruzijska kombinacija Saka/Rtvelo svladala je rusku Urjadova/Širjajeva sa 10-21, 22-20, 15-12 što je, s obzirom na napetosti između ovih zemalja posljednjih dana, izazvalo vrlo emotivnu reakciju kod pobjednica.

To stvari uopće ne bi bilo čudno da nema jedne "sitnice" -  Saka i Rtvelo nisu Gruzijke, već se radi o dvije brazilske odbojkašice Andrezzi Chagaz i Cristine Santanni koje su nedavno uzele gruzijsko državljanstvo.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Tropska ciklona, ilustracija Prodor iz Sahare Veljača ostavila nered za kraj: "Padat će prljava kiša"

"Ovo je bila najvažnija utakmica u mojoj karijeri. Pokazale smo kako je gruzijski narod borben, te ovu pobjedu posvećujemo njemu. Prije meča dobile su brojne poruke potpore iz Gruzije, imala sam osjećaj da čitava zemlja navija za nas", rekla je 31-godišnja Chagaz.

Mlađa Santanna nije se željela baviti politikom u svojim izjavama poput Chagaz, ali je naglasila kako je u ovom meču imala izrazit osjećaj da predstavlja svoju novu domovinu.

"Prije dva dana u Olimpijskom selu svi su bili mahniti, neki gruzijski sportaši su plakali zbog mogućnosti da će morati napustiti Igre. Neki jako dobri judaši nisu mogli nastupiti zbog straha za obitelji. Da je moja obitelj u Gruziji, ja ne bih bila u stanju igrati", rekla je Santanna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene