Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Loš dan hrvatskog plivanja: Sanja Jovanović ostala bez polufinala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je tek 22. mjesto u kvalifikacijama na 100m prsno i nećemo ju gledati u polufinalu ove discipline.

Svjetska prvakinja i rekorderka u 25-metarskim bazenima iznenađujuće je posrnula. Dubrovkinja koja je slovila za pritajenog favorita plivala je 74 stotinke sporije od svog i hrvatskog rekorda, a tih 1:01.30 je u njenoj, šestoj kvalifikacijskoj skupini vrijedilo samo šestog mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sinkronizirano plivanje: Nastavljena dominacija Ruskinja Slika nije dostupna Tajna Phelpsove olimpijske nepobjedivosti

Ne znam, ne znam - bile su jedine riječi Dubrovkinje Sanje Jovanović, kada je plačući prošla pored novinara nakon ispadanja već u kvalifikacijama na 100 metara leđno postigavši tek 22. vrijeme sa isplivanih 1:01.30 minuta.

Veliko je bilo razočarenje hrvatske rekorderke, koja je najviše očekivala upravo na 100 leđno i gdje bi je njezin rekord od 1:00.64 uvrstio u polufinale. Jovanović je otišla u Peking sa velikim ambicijama i odličnom formom, barem u malim bazenima, te sa željom da po prvi puta 100 leđno otpliva ispod minute. San se raspao nakon što je prvih 50 metara okrenula kao druga, a potom doslovce "pukla" i zauzela tek šesto mjesto u skupini, s vremenom koje je, doduše, znatno bolje od 1:02.47 minuta, koliko je plivala u polufinalu prošlih Igara prije četiri godine u Ateni. Jovanović će u Pekingu još plivati 200 leđno.

Najbolji od naših bio je Dominik Straga. 20-godišnjak je 200 metara slobodno isplivao za 1:49.36, što je novi hrvatski rekord te 37. mjesto u Pekingu.

"Zadovoljan sam svojim nastupom i pogotovo rekordom. Kada bi ovaj rezultat prebacili na male bazene, to bi garantiralo finale Europskog prvenstva", kazao je Riječanin Straga nakon dana kada se puno očekivalo od hrvatskog plivanja, a nije ostvaren nijedan plasman u polufinale.

Smiljana Marinović je s 1:10.94 osvojila treće mjesto u svojoj skupini i ukupno 33. na 100 metara prsno. Gordan Kožulj i Marko Strahija također nisu uspjeli plasirati se u polufinale na 100m leđno - završili su na 24. i 34. mjestu.

"Očekivao sam puno više, očekivao sam osobni rekord, dakle utrku bržu od 54.93 i plasman u polufinale. Zapravo nisam bio siguran koliko mogu, možda sam ipak prejako krenuo prvih 50 metara, okrenuo kao drugi, a u drugih 50 metara praktički umro u bazenu. Sada se moram koncentrirati na štafetu, koja može do dobroga rezultata, ali ne očekujte senzaciju i finale. I ja i Rogulj nismo u tako dobroj formi", izjavio je Kožulj, kojeg osim nastupa u štafeti 4x100 mješovito očekuje i 200 leđno.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene