Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Joško Vlašić: ''Blanka nije potpisala apel''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nije potpisala apel kojim se od kineskog predsjednika Hu Jintaoa traži poštivanje ljudski prava u Kini, istaknuo je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Njemačka novinska agencija DPA je objavila vijest u kojoj se navodi kako je više od 100 sportaša među kojima i Blanka Vlašić potpisalo apel u kojem se od kineskog predsjednika traži poštivanje ljudskih prava, sloboda izražavanja, vjerske slobode, te ukine smrtna kazna u Kini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blanka Vlašić: ''Ne bježim od uloge favorita'' Slika nije dostupna Blanka među 100 najboljih

"Svugdje i uvijek nas pogađa ljudska patnja. Diljem svijeta ima nepravde i ljudi joj se suprostavljaju na različite načine. Blanka je u prvom redu sportaš i brine svoje sportske probleme. U mnogo štošta pokušavaju je uvući, ali ona drži svoj pravac ne želi zadirati tamo gdje joj nije mjesto i o čemu nedovoljno zna. Ne želi dati sebi za pravo da preskače legalne institucije ove zemlje, Vladu i Hrvatski olimpijski odbor, te se svrstavati u neke svjetske formalne ili neformalne organizacije i dijeliti packe domaćinu Olimpijskih igara," naglasio je Joško Vlašić dodavši kako se Blanka ne može sjetiti da je potpisala apel kojim se od kineskog predsjednika traži poštivanje ljudskih prava.

"Blanka se predano priprema za nastup u Pekingu od kojega svi mnogo očekujemo i ne pada joj na pamet zlorabiti gostoprimstvo domaćina," dodao je Joško Vlašić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene