Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Draganja: ''Sam sam sebi najveći protivnik''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare u press centru HOO-a danas je gostovao najbolji hrvatski plivač Duje Draganja. Uoči početka plivačkih natjecanja najveći problem mu je spavanje.

"Dosta kasno idem spavati, kasno se i dižem. Zato i jedini nisam bio u gradu, samo malo šetam po Olimpijskom selu, odmaram što više", kazao je Duje.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Sinkronizirano plivanje: Nastavljena dominacija Ruskinja

Plivačka finala su ujutro, što baš nije najbolje rješenje.

"Cijelu godinu radim sprinteve ujutro, ali tijelo nikada ne može biti u optimalnom stanju u to doba dana. Jutarnja finala neće se osjetiti na duljim dionicama, ali na rezultatu sprinta hoće", kaže Duje kojemu nije krivo što u Pekingu neće biti olimpijskog pobjednika iz Atene i njegovog prijetelja, Amerikanca Garyja Halla: "Niti najmanje mi nije žao."

Draganju, osim problema sa spavanjem, muči i jednolična ishrana u Olimpijskom selu.

"U deset dana hrana je ista, pa mi je dobro sjelo malo domaće 'spize'", zahvalio se Draganja kuharima u Hrvatskoj kući koji su za našeg plivača pripredili bogat ručak.

Duje će u Pekingu plivati na 50 i 100 slobodno, pitanje je hoće li nastupiti i u štafeti 4x100 mješovito.

"Sve će ovisiti o finalu pedesetice. No, osim Rogulja koji pliva prsno, nitko nije nezamjenjiv. Na svakoj poziciji imamo alternaciju. Puninski je tri desetinke od mene, ne bismo puno izgubili. Ove smo sezone imali odlične rezultate, a u Pekingu ćemo pokazati dubinu", smatra naš najbolji plivač koji vjeruje da nikad brojnija reprezentacija (čak 15 plivača) može ostvariti svoje najbolje rezultate.

"Svi su u formi, a Puninski i Todorović mogu biti jako dobri na 100 leptir."

Malo je čudno što plivači još (!) nisu dobili Speedove kostime LZR Racer, dan prije nastupa.

"Kostimi su stigli, ali ne u moje ruke. Imam svoje stare, to mi je dovoljno", kaže Draganja koji će u Pekingu biti koncentriran isključivo na plivanje.

S Igara odlazi dan nakon prvog tjedna, a htio bi gledati košarku, rukomet i atletiku, finale na 100 metara... Ipak je važnije obraniti srebro sa 50 slobodno. Možda uzeti i sjajnije odličje.

"Za finale će trebati plivati ispod 22 sekunde, a možda i ispod 21.9. U finalu će jako odlučivaiti iskustvo. Liste rezultata nemaju veze, mnogi dolaze s boljim vremenima pa ništa ne uspiju napraviti."

Od suparnika, Duje najviše respektira i pribojava se - samog sebe.

"Sam sebe najviše cijenim i sam sam sebi najveći protivnik. Drugi mi baš ništa ne znače", kazao je Draganja.

Stotica se malo spominjala.

"To mi je drago, trebat će plivati oko 48.8 sekundi, na razini osobnog i hrvatskog rekorda za polufinale. Dakle, to moram plivati u kvalifikacijama, a meni su prve utrke klimave..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene