Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Červar: Mi smo najbolja sportska ekipa u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Dokazali smo da smo uvjerljivo najbolja sportska ekipa u Hrvatskoj koja je od osam velikih natjecanja čak sedam puta igrala u završnici, s čime se ne može nitko pohvaliti", kazao je nakon četvrtfinalne pobjede protiv Danske izbornik Lino Červar.

Napomenuo je da su nakon brojnih ozljeda i dva poraza od Francuza i Poljaka mnogi već otpisali njegov sastav, koji je opet bio najjači kad je trebalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rukomet: Rusija i Poljska za 5. mjesto Slika nije dostupna Rukometaši spasili dan, polufinale izboreno preko Danske

"Točno je da smo imali i previše peha, četiri operacije i Ćupićevu amputaciju prsta, te su nas zbog toga mnogi, pa i Danci koji su nas izabrali u četvrtfinalu, praktički otpisali. Ovo je skupina mladih igrača iz provincije koji su ionako već bili otpisani, a toliko su toga velikoga napravili da bi film snimljen o njima sigurno osvojio 'Oscara'. Čestitam im i dopuštam da se večeras provesele, ali samo uz jedno piće", govorio je Červar, koji je otkrio da su se posebno pripremali za Dance.

"Dvaput su nas zakinuli za broncu, a lani su nam uzeli europsko zlato koje toliko želimo. Posebno smo ih snimili i obradili, angažirali smo čak dvojicu Slovenaca samo za Dance i nisu nas ničim mogli iznenaditi. Mi njih jesmo zonom na početku kada smo ih razbili, da bi nas poslije svladao umor pa su čak i izjednačili. Ipak, dokazali smo da smo bolji od njih", dodao je Červar, dodavši da o Francuskoj sve znaju, ali da su njegovi izabranici i dalje gladni uspjeha.

"Bit će to tvrda utakmica, ali daleko lakša nego ova s Dancima jer imamo sada dvije šanse za osvajanje medalje. Još uvijek smo gladni uspjeha i želimo opet otići do olimpijskog vrha".

Ponajbolji igrač utakmice Goran Šprem, koji je u Peking putovao kao 15. igrač, kao pričuva, a nakraju ipak zaigrao umjesto ozlijeđenoga Ljube Vukića, sebe nije vidio kao junaka.

"Ma nema kod nas junaka, pobijedili smo kao momčad i stvarno ništa ne znači tko je koliko zabio. Najvažnija je pobjeda, a danas smo je zaslužili odličnom igrom. Ako budemo igrali kao danas, s ovako tvrdom obranom, proći ćemo i Francuze", kazao je Šprem, koji je postigao sedam zgoditaka.

Skroman je bio i vratar Mirko Alilović.

"Momčad je odigrala stvarno prokleto dobru utakmicu. Ne ja, ne Ivano, ne Petar, već cijela momčad. U zadnjih deset minuta obrana je bila skoro savršena, a u napadu smo postigli pet zgoditaka. S Francuskom očekujem tešku i tvrdu utakmicu, no za razliku od one u skupini, mi ćemo sada biti jači za Balića i Metličića", kazao je naš vratar, koji je Dancima obranio 14 udaraca.

"Bio je ovo pravi rukometni rat s europskim prvacima Dancima. Sami su si krivi, htjeli su upravo nas, izabrali nas i dobili po onoj stvari. Mislim da su nas jako potcijenili, a to je bio naš najveći motiv. Ovo je bila jedna od naših najpametnijih utakmica koje smo ikad odigrali", kazivao je Igor Vori, dok je Blaženko Lacković bio pun hvale za obranu.

"Radili smo danas kao nikad, no kada ti obrana 5-1 funkcionira tako dobro kao večeras, onda možemo dobiti svakoga pa i europske prvake. Od prve pa do zadnje minute znali smo što treba raditi, bili smo fokusirani i nismo žurili u napadu".

Petar Metličić je govorio o našem sljedećem protivniku Francuzima, koji su nas svladali u dvoboju u skupini.

"S Francuzima nema nepoznanica, toliko dobro poznajemo jedni druge i što je najvažnije, jako se poštujemo. U prvom dvoboju smo bili osakaćeni ozljedama, a opet smo bili blizu, dobili su nas tek u završnici. Mislim da su od svih momčadi u polufinalu Francuzi najmanje htjeli nas", kazao je kapetan.

Polufinalna utakmica s Francuskom igra se 22. kolovoza u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene