Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zidaneu ipak žao što je udario Materazzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svojoj knjizi koju će objaviti sljedeći tjedan, slavni francuski nogometaš Zinedine Zidane konačno je, po prvi put priznao kako nije ponosan na udaranje Marca Materazzija u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Zidane je bio jedan od najboljih francuskih nogometaša u svoje vrijeme, ali ostao je upamćen i po crvenom kartonu kojeg je dobio u finalu Svjetskog prvenstva, u svojoj posljednjoj utakmici karijere. Tada je izgubio živce, te nakon jedne provokacije Marca Materazzija, slavni Zizou glavom je nokautirao Talijana.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove"

U posljednje dvije godine Zidane je odbijao priznati svoju grešku i nije se htio ispričati zbog divljačkog poteza kojeg je napravio. Ipak, u svojoj knjizi 'Skriveno lice Zidanea', koju je napisao uz pomoć novinara Besme Lahourija, a bit će objavljena sljedeći tjedan, slavni Francuz priznaje da duboko žali zbog onog što je učinio.

Među tajnama otkrivenima u knjizu, nalazi se i priznanje Zinedinea svojem bratiću Akbou u Alžiru. U razgovoru kojeg su njih dvojica vodili nakon nesretnog finala 2006. godine, 40-godišnji farmaceut Akbou pohvalio je svog bratića zbog udaranja Materazzija.

No, Zidane mu je na to odgovorio, što je zabilježio u knjizi: ''Nemoj nikad više govoriti da sam dobro napravio kad sam udario glavom Materazzija. Nisam dobro postupio i žao mi je zbog toga.''

Nakon odlaska u mirovinu Zidanea, francuski nogomet u velikom je padu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene