Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trening u Harkivu: Rakitić ispred Petrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je prva reprezentacija koja je i službeno porazila Hrvatsku. Bilo je to prije 13 godina u kvalifikacijama za Euro. Novi bi nas poraz od Ukrajine gurnuo u tešku situaciju iako u našem stožeru tvrde da se ne radi o utakmici biti ili ne biti.

Uoči sutrašnjeg meča pogled na tradiciju trebao bi nas umiriti jer naša reprezentacija nikad u kvalifikacijama nije doživjela dva poraza zaredom. Nakon svakog od sedam poraza, slijedila je pobjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: Rakitić spreman, Bilić: 'U četvrtfinalu nema favorita' Slika nije dostupna Bilić: Tko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati naslovu, Loew Hrvate smatra lukavima

Nakon što je pala tradicija neporaženosti na domaćem tlu, bilo bi previše da dvije takve tradicije padnu u mjesec dana. 

>> Jerko Leko: Čeka nas ukrajinska 'sačekuša'

>> Kapetan i izbornik: Iz Ukrajine se vraćamo najmanje s bodom

>> Uoči Ukrajine: Hrvati poljuljani i pročitani

Hrvatsku i Ukrajinu veže jedna zanimljivost, prvi službeni poraz u povijesti, Hrvatska je doživjela upravo od Ukrajine: 95. u Kijevu u kvalifikacijama za Euro poraženi smo 1:0.

Ukrajinski mediji misle da su pronašli našu 'najslabiju kariku' Ukrajinski mediji misle da su pronašli našu 'najslabiju kariku' upravo na vratarskoj poziciji. Kapetan Anatolij Timoščuk izjavio je kako je naš prvi vratar Pletikosa psihički nestabilan zbog brojnih golova koje je primio u Spartaku. 

Stipe je pak nahvalio svog bivšeg suigrača iz Šahtara, nazvavši ga rođenim vođom, koji zaslužuje kapetansku vrpcu u Zenitu.

Usprkos tome što izbornik Bilić ne želi reći prvih 11, nema puno dvojbi. Unutra su Križanac u zadnjoj liniji, te Vukojević kao defenzivni vezni uz Niku Kovača. Dvojba je jedino igra s jednim ili dva napadača, odnosno hoće li uz Olića igrati Rakitić ili Petrić.

Na večerašnjem je treningu Rakitić izgleda bio ipak ispred Petrića pa je vrlo vjerojatno da će sutra istrčati u prvih 11.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene