S velikim iščekivanjem hrvatski su navijači dočekali prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Kad su naši već u četvrtoj minuti poveli pogotkom Luke Modrića iz jedanaesterca svi su bili uvjereni da će 'vatreni' uvjerljivo svladati Austrijance.


Tijekom utakmice ulice glavnog grada Hrvatske bile su gotovo puste, a pogodak Luke Modrića tradicionalno je popraćen pucnjavom petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Vezani članci Navijači na Poljudu (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL) Potkupio redara i na Poljud unio 38 dimnih bombi, pa obojica završila na sudu Raquel Mauri (Foto: Instagram) Slavlje kod Rakitića: Lijepa Raquel pokazala dio atmosfere nakon velika suprugova uspjeha

Posebno je veselo bilo na Trgu bana Josipa Jelačića i na jezeru Bundek gdje se susret pratio na velikim ekranima. 

Iako tijekom utakmice nisu imali puno razoga za veselje, hrvatski navijači s oduševljenjem su dočekali posljednji zvižduk nizozemskog suca Vinka. 

To je bio ujedno i znak za početak pravog veselja, a mnogi su sjeli u automobile okićene hrvatskim zastavama i pošli u centar grada gdje su formirali kolonu koja je zvukovima sirena izražavala svoje zadovoljstvo prvom pobjedom izabranika Slavena Bilića na Europskom prvenstvu u Austriji.