Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon duge i teške bolesti u Jeruzalemu je preminuo jedan od najpoznatijih izraelskih košarkaških trenera 77-godišnji Ralph Klein.


Pod njegovim vodstvom Maccabi iz Tel Aviva je 1977. godine osvojio svoj prvi od pet europskih naslova i postao europska košarkaška institucija. Osvojio je i 14 titula izraelskog prvaka, te 10 izraelskih kupova.

Vezani članci Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 Policija se oglasila o nevjerojatnim prizorima iz Zadra: Zbog propusta prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja Slika nije dostupna Subotić ostaje trener košarkaša Splita

Trenirao je i izraelsku, te njemačku reprezentaciju. S reprezentacijom Izraela je 1979. godine na Europskom prvenstvu načinio pravi podvig osvojivši drugo mjesto.

Klein se rodio u Njemačkoj, a u Izrael je preselio 1951. godine. Njegov djed je ubijen u Auschwitzu, a on je preživio Holokaust.

Izraelski premijer Ehud Olmert i predsjednik Shimon Peres izrazili su sućut njegovoj obitelji naglasivši kako je Klein bio jedan od sportskih vizionara.