Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Valencia: Nova pobjeda Masse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilac Felipe Massa došao je do svoje četvrte ovosezonske pobjede na Velikoj nagradi Europe, voženoj po prvi puta na uličnoj utrci u Valenciji. Vozač Ferrarija iza sebe je ostavio McLarenovog Lewisa Hamiltona i BMW-ovog Roberta Kubicu, i time se probio na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Nakon sjajno odrađenih kvalifikacija, Felipe Massa nije imao problema u utrci. Dobro je startao i do kraja utrke više nije ispuštao vodeće mjesto. Prednost pred Hamiltonom iz kruga u krug bila je sve veća, i Brazilcu je samo kvar na bolidu mogao uskratiti pobjedu, što se i dogodilo prije tri tjedna u Budimpešti. Ipak, ovaj put je Massin Ferrari izdržao, na veliko olakšanje Brazilca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Massa vjeruje da može osvojiti naslov Slika nije dostupna Hamiltonu 'pole position' i sjajna situacija

Drugo mjesto bilo je dovoljno Lewisu Hamiltonu da zadrži vodeće mjesto u ukupnom poretku. Na podiju je nakon dugo vremena opet završio i Robert Kubica, u svom Sauber BMW-u. Četvrto mjesto pripalo je pobjedniku prošle utrke, Heikkiju Kovalainenu, a Jarno Trulli je nastavio svoju dobru seriju rezultata novim petim mjestom. Sebastian Vettel i njegov Toro Rosso završili su izvrsni šesti, a junak prošle utrke Timmo Glock također je završio u bodovima, kao sedmi. Posljednji bod pripao je Nici Rosbergu.

Kimi Raikkonen odustao je desetak krugova prije kraja zbog kvara na motoru, a prije toga je prilikom promjene guma ozlijedio svog mehaničara, koji je iznesen na nosilima sa staze. Domaći junak Fernando Alonso također nije završio utrku. U prvom mu je krugu Nakajima izbio zadnje krilce i to je bio kraj za Španjolca.

Massa se ovom pobjedom probio na drugo mjesto ukupnog poretka i sada zaostaje samo 6 bodova za vodećim Hamiltonom. Raikkonen je treći s 13 bodova zaostatka, a četvrto mjesto drži Robert Kubica.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Belgiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene