Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamiltonu 'pole position' i sjajna situacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Lewis Hamilton sutra će imati priliku povećati prednost u ukupnom poretku formule 1. Na Velikoj nagradi Kine McLarenov vozač će startati kao prvi, a odmah iza njega na utrci kreću Raikkonen i Massa.

McLarenov bolid čini se da izvrsno funkcionira na stazu u Šangaju, jer Lewis Hamilton cijeli vikend leti po stazi. Na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine Britanac bio je najbolji u sve tri runde, i tako najavio mogućnost povećanja vodstva u ukupnom poretku na 7 ili više bodova, što bi bilo praktički nedostižno za Felipea Massu na posljednjoj utrci u Brazilu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alonso u Ferrariju već sljedeće sezone? Slika nije dostupna Hamilton, možda Alonso - a na kraju Raikkonen!

Prošlog tjedna na VN Japana Hamilton je također startao s prvog mjesta, ali je ostao bez bodova.

'To me nimalo ne opterećuje. U Kinu smo stigli s pozitivnim mislima i cijelog vikenda bili smo odlični. Sve je radilo savršeno i to su bile jedne od najboljih kvalifikacija koje sam odvezao, skoro savršeni krug', rekao je Hamilton.

No, Hamiltona očekuje još puno posla, jer će na startu odmah iza njega startati dva Ferarrija, Raikoneen i Massa. Momci u crvenom sigurno se neće samo tako pomiriti s novim trijumfom Britanca i gubitkom naslova prvaka, pa nas sutra očekuje uzbudljivi start, a vjerojatno i cijela utrka.

Pobjednik posljednje dvije utrke, Španjolac Fernando Alonso opet je bio izvrstan i kvalificirao se kao četvrti, ispred Mclarenovog drugog vozača Heikkija Kovalainena. Mark Webber završio je solidan šesti, a Nick Heidfeld konačno je pobijedio svog timskog kolegu Roberta Kubicu, koji je imao probema i startat će tek kao 12.

>> Rezultati kvalifikacija za Veliku nagradu Kine

Utrka se vozi sutra u 8 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene