Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski feministički pokret Le Chiennes de Garde (u doslovnom prijevodu 'Kučke čuvarice') dodijelio je u petak, u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, priznanja za 'macho muškarca' godine, a prvo mjesto pripalo je pariškome nadbiskupu, kardinalu Andreu Vingt-Troisu.


Udruga, koja svake godine proglašava osobu koja se istaknula seksističkim stajalištima, prvi put je u 10 godina svoga postojanja izabrala i 'macho muškarce godine', javlja Hina.

Vezani članci Mama i sin Kune se da mu je mama, a svi misle da mu je mlađa sestra Brzo starenje Jesu li ljudi nekad brže starjeli? Na Twitteru se odvija zanimljiva diskusija, što se vama čini?

Prva nagrada pripala je msgr. Vingt-Troisu, koji je 6. studenoga 2008., u emisiji za Radio Notre-Dame govorio o ulozi žena u Katoličkoj crkvi i tada ocijenio: 'Najteže je postići oblikovanje žena. Nije dovoljno imati suknju, valja nešto nositi i u glavi'.

Humorist Fabrice Eboue dobio je pak srebrnu medalju za 'macho muškarca godine', jer je u televizijskoj emisiji prije godinu dana rekao 'Feminizam, nisu to samo autoritarne ili loše obljubljene žene, to su također i lezbijke'.

Konačno, brončano priznanje ponio je osnivač satiričkog časopisa Hara Kiri. Francois Cavanna istaknuo se dugim 'člankom u dnevniku La Liberation' od 12. siječnja u kojem je blatio političarke Segolene Royal i Hillary Clinton, a napose se istaknuo 'seksističkim komentarima o fizičkom izgledu gospođe Clinton'.