Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikola Sarić morao se oprostiti od daljnje utrke za glavnu nagradu te je postao jedanaesti natjecatelj koji je napustio Akademiju. Vukašin je opet nominiran, a društvo će mu ovog tjedna raditi Sonja.


Nakon neizvjesnog tjedna, nominirani Nikola Sarić prvi je nastupio i izveo 'Došao sam da ti kažem da odlazim' od Bijelog Dugmeta. Iako se trudio oponašati originalni vokal Željka Bebeka, to mu nije uspjelo te je zvučao dosta neuvjerljivo.

Vukašin
se okušao u Nirvaninoj kultnoj pjesmi 'Smells like teen spirit'. U izvedbu je uložio dosta energije, ali ta se pjesma pokazala kao prevelik zalogaj za njega, što su mu naglasili i članovi žiria.

Vezani članci Slika nije dostupna Odlazak Đorđa i spašavanje Sonje Slika nije dostupna Gala večer: Trudnica napustila Akademiju

Nominirani Nikola S. i Vukašin zajedno su otpjevali 'Balkan' od Azre i 'We will rock you' od Queena. Izvedba 'Balkana' je bila jako dobra, a za Queenov hit im je ipak falilo sirove snage kojom odiše original, da bi duet bio na nivou.

Za 'We are the chapions' od Queena su se udružili svi preostali članovi Akademije, a Aleksandar i Adnan su izveli sasvim solidnu 'Ima neka tajna veza' od Bijelog dugmeta.

Tonči Huljić opet je spomenuo kako bi Đole, Nikola P., Vukašin i Nikola S. sačinjavali odličan rock bend. No Vukašin i Nikola S. ipak su se izjasnili da za njih to nije opcija i da više razmišljaju o solo karijeri.

Gošća emisije bila je Karolina Gočeva, kojoj se u izvedbi pjesme 'Moj svijet' pridružila odlična Nina, čiji je glas čak na trenutke zasjenio poznatu makedonsku pjevačicu.

Danijel je u duetu s Petrom Grašom otpjevao 'Sve dok živim', ali ipak, za razliku od Nininog dueta s Gočevom, razlika u glasovnim mogućnostima je bila očita.

Sonja je imala jedan od boljih nastupa večeri s pjesmom Grace Jones 'La vie en rose', dok je Igorova izvedba 'Jedne zime s Kristinom' od Zdravka Čolića nje bila loša, ali joj je falilo dubine. Sonja, Ana i Karolina Gočeva priredile su pravu poslasticu za uši, ali i oči, s pjesmom 'Lady marmelade'.

Gledatelji su na kraju ipak bili više naklonjeni Vukašinu te su odlučili da Nikola Sarić mora napustiti Akademiju.

'Iako sam ispao, osjećam se kao pobjednik.', izjavio je Nikola. Tonči Huljić je Nikolu pohvalio, naglasio da je bio odličan natjecatelj, s velikim pjevačkim potencijalom te opet natuknuo da bi za njegovu karijeru ipak bilo bolje činiti dio grupe nego krenuti u solo vode.

Članovi žiria su prije proglašenja novih nominacija naglasili da je Aleksander imao velikih problema s intonacijom i da ga publika nije spasila proglasivši ga favoritom večeri, on bi bio prvi nominirani. Žiri je Danijela upozorio da prestane 'ići glavom kroz zid' i da se više koncentrira na pjevanje, a manje na glumu, koja je također jedan od njegovih talenata.

Saša Dragić odlučio je spasiti Anu od nominacije, dok su natjecatelji to istu učinili za Ninu, tako da se na klupu nominiranih opet vratio Vukašin, a društvo će mu raditi Sonja.

Posjetite Operaciju Trijumf